Clătite cu speck și cașcaval Alina Avram 1 noiembrie 2015 No Comment

Prefer în mod cert clătitele dulci în detrimentul celor sărate. Acum că le-am încercat pe acestea cu speck și cașcaval cred că o să acord mai multe șanse clătitelor sărate. Sunt foarte versatile, permit o mulțime de combinații, pot fi transformate într-un sandviș apetisant sau pot fi umplute cu carne, legume, brânzeturi și date la cuptor. Orice varianta ați prefera ne pot scoate rapid din impas când vrem să pregătim masa. Unora dintre voi poate o să li se pară migăloasă coacerea clătitelor, dar vă asigur că nu e așa, mai ales că nu trebuie să faceți un teanc mare de clătite. Sunt suficiente maxim 10 clătite pentru a pregăti o masă delicioasă. Puteți înlocui speckul din această rețetă cu jambon, prosciutto, bacon, etc. Puteți folosi orice fel de cașcaval vă place, eu am folosit fontina, o brânză italiană foarte gustoasă care se topește și se folosește foarte des la sandvișuri și la rețetele care o cer. Rețineți că trebuie să folosiți felii subțiri de cașcaval pentru că se topesc mai ușor. 

Timp de preparare: 60 de minute
Timp de coacere: 30 de minute
Timp total de pregătire: 90 de minute
Grad de dificultate: ușor

Ingrediente pentru 7-8 clătite:

2 ouă
300 ml de lapte
150 g de făină
40 g de unt
sare

Pentru umplutură:

100 g de speck
150-200 g de cașcaval feliat
frunze de salată

În plus: unt pentru prăjit

Mod de pregătire:

Pentru pregătirea clătitelor se bat ouăle cu puțină sare și lapte. Se adaugă în ploaie făina și se omogenizează bine compoziția. La final se adaugă untul topit. În mod normal compoziția de clătite se lasă 30 de minute la frigider înainte de a le coace. Dacă nu vă grăbiți nu săriți peste acest pas.
Se încinge o tigaie și se pune puțin unt, cam un vârf de cuțit. Se pune un polonic din compoziția de clătite și se coc. La fiecare clătită adăugați câte puțin unt. 
Se așează apoi pe fiecare clătită câte o felie de speck și una-două de cașcaval. Se așază o frunză de salată deasupra și se împăturesc. Eu am folosit un amestec de salată gata tăiată și spălată. 
Se așază într-o tavă, se pune câte o felie de cașcaval deasupra fiecărei clătite, puțin unt și se dau la cuptor pentru 5-10 minute maxim până se topește brânza sau cașcavalul. Se servesc calde!

Spor la treabă!

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!