Chocolate crinkles Alina Avram 7 noiembrie 2015 No Comment

Sunt absolut minunați acești biscuiți cu ciocolată! Sunt cei mai ciocolătoși biscuiți încercați de mine până la momentul actual. Sunt moi, ca un fursec, și se păstrează moi chiar și după mai multe zile. Sunt în ton cu sărbătorile de iarnă, dar nu știu de ce anume pentru că se pot mânca tot restul anului. Poate datorită faptului că sunt îmbrăcați într-un strat considerabil de zahăr pudră alb ca neaua ne face să ne gândim la sărbătorile de iarnă. Partea frumoasă la acești biscuiți e că se crapă frumos în timpul coacerii, creând un minunat contrast cu zahărul pudră. Eu am folosit ciocolată cu 50 %cacao, dar puteți folosi o ciocolată cu un conținut mai mare de cacao, astfel gustul de ciocolată va fi mult mai pronunțat. Compoziția trebuie pregătită cu o seară înainte pentru că trebuie să stea la rece. Nu săriți peste acest aspect. Cu cât stă mai mult la rece cu atât mai bine.

Timp de preparare: 20 de minute
Timp de răcire a compoziție : 12 ore
Timp de coacere: 10-12 minute

Ingrediente pentru 30 de biscuiți:

195 g de făină
1/4 sare
1/2 linguriță de praf de copt
56 g de unt
230 g de ciocolată neagră (50% am folosit eu)
100 g de zahăr tos
2 ouă
2 linguri de extract de vanilie


100 g de zahăr pudră

Mod de pregătire:

Ouăle se mixează cu zahărul tos pentru 3-5 minute. Între timp se topește ciocolata împreună cu untul la bain-marie, iar făina se cerne împreună cu sarea și praful de copt. Se adaugă extractul de vanilie peste gălbenușuri, apoi se încorporează ciocolata topită și răcorită. Se mixează în continuare la o viteză mai mică și se încorporează și făina cernută. 
Compoziția se toarnă într-un bol, se acoperă cu folie de plastic și se dă le rece peste noapte. A doua zi se pune zahărul pudră într-o farfurie. Se preîncălzește și cuptorul la 160 de grade. Se formează bile de de 2-3 cm și se trec prin zahărul pudră acoperindu-le în totalitate. Se pun într-o tavă și se coc apoi la 160 de grade pentru 10-12 minute maxim. Eu le-am ținut cam 12 minute, dar după 10 minute le puteți verifica. Oricum ele trebuie să rămână moi, nu să se întărească. 
Se lasă să se răcească bine și se pot consuma. Se păstrează într-o cutie pentru biscuiți sau într-un borcan cu capac așa ca al meu.
Spor la treabă!

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!