Bulete de cartofi și cașcaval Alina Avram 21 noiembrie 2015 No Comment

În mod normal nu consum alimente prăjite, dar la buletele astea nu m-am putut abține. Le-aș fi putut face la cuptor, dar ies mai gustoase prăjite în ulei. Inițial am vrut să le fac doar cu brânză apoi am zis să adaug și cartofi în compoziție. Noi le-am consumat ca pe niște gustărele, dar pot fi introduse într-un antreu alături de alte bunătăți. Sunt bune și în perioada sărbătorilor, aniversărilor sau pot fi luate ca pachețel pentru școală sau serviciu, de ce nu? În loc de bulete puteți face crochete, schimbându-le doar forma. În compoziție se adaugă mărar, dar eu am adăugat pătrunjel pentru că pe aici nu găsesc mărar, din nefericire. 

Timp de pregătire: 30 de minute
Timp de coacere: 10 minute
Timp total de pregătire: 40 de minute
Grad de dificultate: foarte ușor

Ingrediente:

200 g de cartofi fierți în coajă
1 ou
2 linguri de făină
1 lingură de unt moale
100 g de cașcaval ras
mărar proaspăt (sau pătrunjel)
sare, piper

În plus:
1 ou
3 linguri de pesmet
ulei pentru prăjit

Mod de pregătire:

Pentru pregătirea buletelor se  curăță cartofii de coajă și se pisează cu o furculiță. Se adaugă cașcavalul ras, făina, oul, mărarul tocat, untul moale, sare și piper. Se amestecă bine compoziția și se formează buletele care se așază pe o farfurie. Se încinge între timp uleiul pentru prăjit. Se bate oul și se trece apoi fiecare buletă prin ou și pesmet. Se prăjesc apoi  în ulei încins. Se scot apoi pe hârtie absorbantă și se servesc calde. Sunt bune însă și reci. Din compoziția aceasta eu am făcut vreo 12-13 bulete. Dacă vreți să faceți mai multe suplimentați cantitățile indicate în rețetă.


Spor la treabă!

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!