Angel Food Cake Alina Avram 28 noiembrie 2015 No Comment

M-am îndrăgostit de această prăjitură a îngerilor. Nici nu mă mir de ce se numește așa. E pufoasă, albă și delicată. Am pus-o  în valoare cu niște frișcă naturală și zmeură proaspătă. Se poate consuma și simplă, dar parcă îi stă mai bine alături de niște creme neîndulcite, chiar acrișoare. Nu e foarte dulce, dar fiind o prăjitură pe bază de albușuri și zahăr nu o puteam asocia cu creme dulci. Pentru realizarea acestei prăjituri aveți nevoie de o formă cu gaură, gen guguluf, ciambella, chiffon cake, etc. Și mai trebuie să vă procurați și puțin cream of tartar. Mie mi-a încăput la fix în forma mea de guguluf, dar am înjumătățit de la bun început cantitățile indicate pentru o formă mai mare de  24-26 de cm. 

Timp de preparare: 20 de minute
Timp de coacere: 30 de minute
Timp total de pregătire: 50 de minute
Grad de dificultate: foarte ușor

Ingrediente: 

6 albușuri medii (la temperatura camerei)
80 g de făină
1 praf de sare
1/2 linguriță de cream of tartar (3 g)
150 g de zahăr 
1/2 baton de vanilie

250 ml de smântână pentru frișcă
100 g de zmeură (sau căpșuni)

Mod de pregătire:

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Albușurile se mixează cu un praf de sare și se adaugă pe rând zahărul tos. Se adaugă apoi și cream of tartar și semințele de vanilie. Când albușurile sunt bine mixate (în genul compoziției pentru bezele) se încorporează la mână făina cernută. Se amestecă ușor pentru că amestecul trebuie să rămână cât mai aerat. 
Se toarnă compoziția într-o formă care nu se unge cu nimic și se coace pentru 30 de minute. Se lasă apoi să se răcească suspendată pe o sticlă, de preferință. După ce s-a răcit în totalitate se desprind ușor marginile cu un cuțit și se așază pe o farfurie. Se decorează cu frișcă naturală și zmeură (în cazul meu).  
Spor la treabă!
Tags:

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!