Pancakes cu afine Alina Avram 8 octombrie 2015 No Comment

Îmi era așa o poftă de clătite! Am luat atitudine și am făcut clătite americane cu afine. Știți doar cât de rapid și de ușor se pregătesc clătitele americane. Sunt mici, pufoase și se pot face într-o mulțime de combinații. Rețeta aceasta nu conține zahăr, dar puteți adăuga 30 g de zahăr. Nu prea au nevoie de zahăr pentru că oricum se servesc cu miere de albie, sirop de arțar sau frișcă naturală. Prea multe nu am să vă spun despre această rețetă. Recomandarea mea e să folosiți fructe proaspete, nu congelate, dar dacă vreți să folosiți totuși afine congelate, trebuie să le decongelați și să le ștergeți bine cu un prosop de hârtie înainte de a le folosi. 

Timp de preparare: 10 minute
Timp de coacere: 30 de minute
Grad de dificultate: foarte ușor

Ingrediente:

200 g de făină
1 linguriță de praf de copt
1 praf de sare
300 ml de lapte
1 ou
15 g de unt topit
150 g de afine

unt pentru copt
zahăr pudră, frișcă naturală pentru servit

Mod de pregătire:

Se cerne făina cu praful de copt și sarea într-un bol. În alt bol se amestecă oul cu laptele și se adaugă peste făina. Se amestecă cu telul până se formează o pastă grosuță. Se adaugă untul topit și jumătate din cantitatea de afine. Se pregătește o tigaie antiaderentă și se pune puțin unt. Se coc pe rând clătitele, adăugând cam jumătate de polonic din compoziție la fiecare tură. Se coc  2-3 minute pe fiecare parte și se adaugă unt la fiecare clătită. Se curăță din când în când tigaia cu un șervețel de hârtie pentru că pe marginile tigăii untul se arde. Se servesc calde cu restul de afine, frișcă naturală, miere, sirop de arțar, etc. 



Spor la treabă!

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!