Mozzarella in carozza Alina Avram 14 septembrie 2015 No Comment

Așa de mult îmi plac frigănelele sau pâinea cu ou a noastră așa că nu avea cum să nu îmi placă și mozzarella in carozza, care de fapt sunt niște frigănele cu mozzarella. Partea cu adevărat interesantă e că brânza aceasta se topește atât de frumos în interior, iar atunci când tai frigănelele nu poți rezista să nu le înfuleci rapid. Îți fac o poftă de numa-numa! Acest fel de mâncare a fost inventat în Napoli (unde altundeva?!) ca și alternativă la mozzarella care le rămânea tot timpul napoletanilor. Se poate face atât cu mozzarella de bivoliță cât și cu cea din lapte de vacă. Se poate adăuga o felie de prosciutto în interior sau câteva anșoa. De data aceasta am făcut varianta clasică, dar data viitoare o să încerc ceva mai bogat în arome și calorii :) . Rețeta e simplă așa că pentru o gustare rapidă sau pentru un prânz și mai rapid puteți pregăti mozzarella in carozza.

Timp de preparare: 20 de minute
Timp de coacere: 10 minute
Timp total de pregătire: 30 de minute
Grad de dificultate: foarte ușor

Ingrediente:

400 g de mozzarella (de bivoliță am folosit eu)
100 ml de lapte
16 felii de pâine toast
3 ouă
sare, piper
1 cană de făină albă
ulei pentru prăjit

Mod de pregătire:

Se îndepărtează marginile închise de la feliile de păine, iar brânza se taie felii nu foarte subțiri. Ouăle se bat cu sare, piper și lapte. Se pune uleiul la încins și în timp ce se încălzește se pune o felie de mozzarella între două felii de pâine. Se trec feliile prin făină și apoi prin ou. Eu le-am trecut de două ori prin făină și de două ori prin ou. Dacă procedați ca mine o să aveți nevoie de mai multe ouă și mai multă făină. Se frig apoi în uleiul încins și se scot pe o hârtie absorbantă. Se servesc cât sunt calde cu o salată de roșii alături. 


Spor la treabă!

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!