Crostini cu gorgonzola și smochine Dohotariu-Avram Alina 11 septembrie 2015 No Comment

Smochinele sunt fructele mele preferate. Le ador în toate formele și toate dimensiunile. Îmi place să le consum ca atare sau în fel de fel de combinații. Pentru astăzi am ales gorgonzola, nuci și miere de albine pentru a le pune în valoare. Această combinație o puteți încerca între mese, ca și gustare, înainte de masă sau de ce nu la micul dejun așa cum am făcut eu astăzi. În loc de gorgonzola puteți alege brânza de capră, ricotta sau mascarpone. Puteți adăuga și prosciutto în această combinație. Eu am avut niște smochine mai mititele așa că au mers perfect ca și crostini. Dacă aveți smochine mai mari le puteți pune la cuptor cu brânză de capră și prosciutto. Combinațiile sunt multe și delicioase. 

Timp de pregătire: 20 de minute
Grad de dificultate: foarte ușor

Ingrediente:

1 baghetă
8 smochine
200 g de gorgonzola cu mascarpone
miez de nucă
miere de albine

Mod de pregătire:

Se încinge o tigaie cu grill sau antiaderentă și se rumenesc puțin feliile de pâine. Le puteți pune și la cuptor, dar e mai rapid așa. Se ung apoi cu gorgonzola și se așază deasupra smochinele și miezul de nucă. Se stropesc cu miere de albine și asta e tot. Se servesc imediat, dar se pot păstra și la rece. Cât poate fi de simplu! Profitați cât mai găsiți smochine! Dacă nu ați încercat până acum smochinele în astfel de combinații, vă îndemn să o faceți. Smochinele merită să fie puse mult mai mult în valoare. 


Spor la treabă!

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!