Chec marmorat cu cacao Dohotariu-Avram Alina 26 septembrie 2015 No Comment

Nu am mai făcut un chec de foarte mult timp. Stau și mă gândesc de ce a trecut atât de mult timp de la ultimul meu chec. Printre primele mele rețete de pe blog se află și un chec chec simplu pe care îl făceam foarte des într-un timp. Asta se întâmpla acum mulți ani când nu știam să fac prea multe în bucătărie. Nu ar trebui să subestimăm checurile pentru că sunt versatile și ne scot repede din încurcătură atunci când pofta de ceva dulce e mare. Pentru diminețile în care vrem ceva dulce lângă ceașca de ceai sau de cafea o felie de chec e alegerea potrivită.

Timp de preparare: 20 de minute
Timp de coacere: 50 de minute
Grad de dificultate: ușor

Ingrediente:

200 g de unt moale 
200 g de zahăr 
1 lingură de extract de vanilie (esență de vanilie)
3 ouă
250 g de făină
3 lingurițe rase de praf de copt
40 ml de lapte
2 lingurițe de cacao

Mod de pregătire: 

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Untul moale se mixează cu 180 g de zahăr și esența de vanilie. Se adaugă pe rând ouăle. Făina se amestecă cu praful de copt și se cerne. Se încorporează apoi amestecului de unt și ouă. Se adaugă și două linguri de lapte, se încorporează bine și se toarnă 2/3 din compoziție într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt.  Compoziția rămasă se amestecă cu cacaua cernută, restul de zahăr (20 g) și laptele rămas. Se toarnă această compoziție cu cacao peste cealaltă și se amestecă cu mișcări circulate pentru a obține un efect marmorat. Se coace pentru 45-50 de minute și se lasă apoi să se răcorească în tavă. Se scoate pe un grătar la răcit și se presară zahăr pudră deasupra. 


Spor la treabă!
Tags:

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!