Brioșe cu dovleac Alina Avram 24 septembrie 2015 No Comment

Nu mai făcusem de ceva timp brioșe așa că fiind fan dovleac în ultimul timp m-am gândit să-l folosesc în realizarea unor brioșe bune, pufoase și parfumate. Rețeta e foarte simplă, mai ales dacă aveți piureul de dovleac deja. Dacă nu, fierbeți dovleacul, îl scurgeți de apă, îl pasați și-l lăsați la răcit. Restul e floare la ureche. Am folosit niște muguri de pin în compoziție și puțin cardamom iar în loc de zahăr alb am folosit zahăr muscovado. Nu e obligatoriu să-l folosiți pe acesta, puteți folosi orice alt sortiment de zahăr brun. Zahărul muscovado e o descoperire destul de recentă. Îmi place pentru că are o consistență diferită de celelalte soiuri de zahăr brun și conferă deserturilor un gust special, mult mai plăcut și mai aromat. Pentru iubitorii melasei acest zahăr este alegerea potrivită. Au ieșit niște brioșe ușor umede și foarte aromate, perfecte lângă o cană de ceai, lapte sau cafea. 

Timp de preparare: 40 de minute
Timp de coacere: 20 de minute
Timp total de pregătire: 60 de minute
Grad de dificultate: foarte ușor

Ingrediente pentru 16 brioșe

225 g de piure de dovleac
250 g de făină
1 lingurițe de praf de copt
50 g de semințe de pin
1 praf de sare
2-3 păstăi de cardamom
1/4 linguriță de nucșoară
1 ou
200 g de zahăr brun
1 plic de zahăr vanilat
120 ml de lapte bătut

Mod de pregătire:

Se preîncălzește cuptorul la 175 grade. Făina se amestecă cu praful de copt și se cerne. Se amestecă apoi cu piureul de dovleac, semințele de pin, sarea, nucșoara și semințele de cardamom. 
În alt vas se bate oul cu zahărul brun și zahărul vanilat. Se adaugă și laptele bătut și se amestecă. Se toarnă compoziția aceasta peste cea de făină, dovleac și condimente.  Se încorporează bine și se toarnă apoi în formele pentru brioșe tapetate cu hârtiuțe speciale. Se coc brioșele pentru 20 de minute. Se scot apoi pe un grătar și se pudrează cu zahăr. Se pot consuma călduțe, dar sunt bune și a doua zi. 
Spor la treabă!
Tags:

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!