Inghețată Puffo Alina Avram 26 august 2015 No Comment

Cei care locuiesc în Italia au auzit în mod sigur de înghețata Puffo, care s-ar traduce prin înghețata Ștrumf. Ceea ce definește înghețata aceasta e tocmai culoarea albastră pentru că asupra gustului și a rețetei originale nu se știu foarte multe lucruri. Este o înghețată ce se face din lapte și frișcă naturală, dar pot varia ingredientele de bază. Varianta aceasta a mea conține iaurt gras și frișcă naturală. Se poate îmbunătăți cu diferite arome precum anason stelat, lămâie sau mentă. Au și americanii varianta lor, se numește blue moon ice cream. E o înghețată ce te atrage mai mult prin culoare decât prin gust. 

Timp de preparare: 15 minute
Timp de răcire: 5-6 ore
Grad de dificultate: foarte ușor

Ingrediente:

250 g de iaurt grecesc
100 g de zahăr pudră
2 lingurițe de zeamă de lămâie
250 ml de smântână pentru frișcă
10 g de colorant albastru

Mod de pregătire:

Iaurtul se amestecă cu zahărul pudră și zeama de lămâie până se obține o compoziție omogenă. Smântâna se mixează și se încorporează apoi amestecului de iaurt. Se adaugă puțin câte puțin colorantul și se amestecă. Eu am folosit colorant gel, e mai puternic și se obține culori mai frumoase. Puteți pune câte puțin colorant, pe rând, până obțineți culoarea dorită. Eu am vrut o culoare intensă și de aceea am pus până la urmă tot tubul de colorant care avea 10 g. 
Se toarnă compoziția în mașina de înghețată și se lasă să acționeze pentru 30 de minute. Se poate consuma așa sau se transferă într-un vas ce se dă la congelator pentru câteva ore.
În momentul servirii se lasă câteva minute la temperatura camerei, se așază în cupe sau direct pe niște conuri de înghețată. Se decorează cu bomboane colorate, zahăr colorat, etc. 


Spor la treabă!

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!