Cornuri sarate cu brânză Alina Avram 13 august 2015 No Comment

Avantajul e că atunci când stai la țară ai parte de produse cât se poate de naturale, ouă, brânză, lapte, legume, etc. La cornurile acestea am folosit ouă de țară și brânză sărată de la stână. Au ieșit tare gustoase. Cred că e prima dată când fac cornuri sărate pentru că de fiecare dată făceam cornuri dulci, cu ciocolată, rahat, dulceață, etc. Am făcut și dulci și sărate în aceeași zi și ia ghiciți care s-au mâncat mai repede? Exact, cele dulci, cu ciocolată. Nu e de mirare, dulcele atrage mereu și în plus cine poate rezista în fața unui corn cu ciocolată. Nici acestea sărate nu-s de lepădat, mai ales că se pot consuma cu un pahar de lapte, de ceai, sau chiar cafea.

Timp de preparare: 20 de minute
Timp de dospire: 90 de minute
Timp de coacere: 25-30 de minute
Timp total de pregătire: 140 de minute
Grad de dificultate: ușor

Ingrediente pentru aluat:

550 g de făină
2 gălbenușuri
300 ml de lapte călduț
25 g de drojdie proaspătă
1 linguriță de sare
50 g de unt topit

Pentru compoziție:

200 g de brânză sărată
2 ouă
2 linguri de făină
2 linguri de smântână

În plus: un gălbenuș pentru uns și brânză rasă

Mod de pregătire:

Făina se cerne într-un vas și se adaugă în centrul ei gălbenușurile, sarea și drojdia dizolvată în jumătate din cantitatea de lapte călduț. Se frământă aluatul adăugând pe rând și restul de lapte. La final se adaugă și untul topit, puțin câte puțin. Dacă simțiți că ar mai trebui adăugată puțină făină, mai adăugați și frământați până când aluatul se desprinde de pe mâini. Eu am pus inițial 500 g de făină și la final am mai adăugat 50 de g. Se acoperă vasul și se introduce în cuptorul închis cu lumina aprinsă pentru 90 de minute. Se lasă să crească până își dublează volumul, îl puteți lăsa chiar și 2 ore.
Pentru compoziția de brânză de frământă brânza cu mâna sau se dă pe răzătoare, se amestecă cu smântâna, ouăle întregi și făina. Nu trebuie să fie foarte moale, dacă folosiți brânză mai molcuță, mai adăugați puțină făină sau puneți doar gălbenușurile.
Aluatul dospit se împarte în două și se întinde pe masa de lucru unsă cu făină. Se întinde prima foaie rotundă cu ajutorul sucitorului și se taie triunghiuri din aluat. Se pune pe fiecare triunghi câte o linguriță din compoziția de brânză, se rulează și se pun într-o tavă. Se ung cu gălbenuș amestecat cu o lingură de lapte, se presară brânză rasă deasupra și se coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 25-30 de minute. Eu aici am un cuptor pe gaz care îmi rumenește uniform, așa că am stat cu ochii pe ele să nu mi le ardă. La cuptoarele electrice nu ar trebui să aveți probleme.
Se lasă să se răcească și se consumă apoi cât sunt calde, dar sunt la fel de bune și a doua zi.Spor la treabă!
Tags:

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!