Cornuri pizza Alina Avram 28 august 2015 No Comment

Nu e pizza, nu e calzone, sunt cornuri cu șuncă și cașcaval pe care am preferat să le numesc cornuri pizza. Este o altă idee de cornuri sărate pe care vi-o propun, precedenta o găsiți aici. Prea multe lucruri despre aceste cornuri nu am ce să vă spun, știți că umplutura poate varia, le puteți umple doar cu legume, cu brânză, sau cu carne. Aluatul este unul clasic cu drojdie. Se pregătesc repede și pot fi luate la pachet, la școală sau la serviciu. 

Timp de pregătire: 10 minute
Timp de dospire: 60 de minute
Timp de coacere: 20 de minute
Timp total de pregătire: 90 de minute
Grad de dificultate: ușor

Ingrediente pentru aluat:

550 g de făină
250 ml de lapte călduț
20 g de drojdie proaspătă
2 ouă
1 linguriță de sare
1 linguriță de zahăr
50 ml de ulei

Pentru umplutură:

100 g de șuncă 
100 g de cașcaval
sos de roșii

Mod de pregătire:

Eu am pregătit aluatul la robot, dar îl puteți pregăti și la mână. Făina se cerne într-un vas încăpător. Se adaugă sarea și zahărul. Drojdia se dizolvă în jumătate din cantitatea de lapte călduț și se toarnă în centrul făinii. Se adaugă și ouăle și se începe frământarea adăugând pe rând și restul de lapte. Se adaugă la final uleiul, puțin câte puțin și se frământă aluatul până se desprinde de pe mâini. Se acoperă și se las la crescut la loc cald. Eu l-am pus în cuptorul stins cu lumina aprinsă.
Între timp se toacă cubulețe cașcavalul și șunca și se preîncălzește cuptorul la 180 de grade. După ce a crescut aluatul se împarte în două și se întinde pe masa de lucru unsă cu făină. Se taie triunghiuri din aluat și se ung cu sos de roșii. Se așază o lingură de șuncă și una de cașcaval. Se rulează cornurile și se pun într-o tavă. Se ung cu puțin lapte și se presară ierburi aromate deasupra. Se coc cornurile pentru 20 de minute la 180 de grade. 
Se lasă să se răcorească în tavă, iar apoi se scot pe un grătar la răcit. Se procedează la fel și cealaltă jumătate de aluat. Eu am copt 2 tăvi de cornuri, respectiv 16 cornuri. Spor la treabă!

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!