Cornuri fragede cu dulceață Alina Avram 1 august 2015 No Comment

Când ești în căutarea de rețete pentru niște cornuri fragede și bune deschizi cartea Silviei Jurcovan și le găsești. Așa am procedat și eu, aflată în Romania, am dat peste cartea aceasta de bucate pe care am deschis-o în căutarea de niște cornuri bune-bune. Și le-am găsit: cornuri foarte fragede cu dulceața. Am folosit dulceață de cireșe amare făcută de mama mea. Nu trebuie să folosiți o dulceață cu mult sirop pentru că se va scurge în timpul coacerii. Puteți folosi chiar și un gem bun sau ciocolată, rahat, nucă, etc. Aluatul conține mult unt și e asemănător celui foietaj doar că e mult mai simplu de pregătit. Mie mi-au plăcut teribil aceste cornuri. O să vă placă și vouă în mod sigur dacă le încercați. 

Timp de preparare: 90 de minute
Timp de coacere: 30 de minute
Timp total de pregătire: 120 de minute

Ingrediente:

350 g de făină
1 ou
20 g de drojdie
15 ml de ulei
200 ml de smântână grasă
coaja și zeama de la 1/2 lămâie
30 g de zahăr
50 ml de lapte
1 plic de zahăr vanilat

250 g de unt
100 g de făină
1 linguriță rasă de sare

dulceață sau gem
zahăr pudră
1 gălbenuș pentru uns

Mod de pregătire:

Drojdia se amestecă cu zahărul până se înmoaie ca o pastă. Făina (cele 350g) se cerne într-un vas încăpător. Se adaugă oul, smântâna, laptele, coaja și zeama de la 1/2 de lămâie, zahărul vanilat și drojdia. Se frământa aluatul cam 6-7 minute și se adaugă la final uleiul. Se acoperă și se pune vasul în cuptorul închis cu lumina aprinsă pentru 30 de minute.
Între timp untul moale (250 g ) se amestecă cu făină (100g) și sarea. Se dă deoparte.  Se scoate aluatul din cuptor și se preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
Se întinde aluatul pe masa de lucru unsă cu făină într-o foaie dreptunghiulară. Se întinde compoziția de unt și făină pe toată suprafața aluatului. Se împăturește aluatul exact ca la foietaj, se aplatizează puțin cu sucitorul și se înfoliază. Se dă la rece pentru 30 de minute. 
Se transferă apoi aluatul pe masa de lucru unsă bine cu făină și se întinde o foaie rotundă din care se taie triunghiuri. Pe fiecare triunghi se pune câte o linguriță de dulceață și se rulează cornurile. Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dacă nu lucrați tot aluatul din prima păstrați-l la rece. Se ung cornurile cu gălbenuș și se coc pentru 20-25 de minute la 180 e grade. Se lasă să se răcorească în tavă, se presară zahăr pudră deasupra și se servesc. 
Să vă fie de bine!

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!