Cornuri cu rubarbă Alina Avram 6 august 2015 No Comment

Vara aceasta am încercat pentru prima dată rubarba. În Italia nu am găsit să cumpăr, dar aici în Romania se găsește cu ușurință. Îmi place gustul acrișor al rubarbei, ar merge de minune în combinații dulci-acrișoare, dar eu am ales să fac ceva simplu. Când o să mă obișnuiesc mai bine cu gustul și textura rubarbei merită să încerc și alt gen de rețete. Ce ador cel mai mult la rubarbă este culoarea roșiatică și faptul că se gătește ușor. Abia acum reușesc să înțeleg de ce unele persoane sunt înnebunite după rubarbă. Eu am folosit și puțin ghimbir proaspăt atunci când am pregătit umplutura și foarte bine am făcut. Ghimbirul scoate în evidență gustul rubarbei și în plus mie îmi place ghimbirul proaspăt. Nu e musai să-l folosiți la această rețetă.

Timp de preparare: 60 de minute
Timp de coacere: 20 de minute
Grad de dificultate: ușor

Ingrediente: 

2 pachete aluat foietaj
400 g de rubarbă
100 g de zahăr
1 plic de zahăr vanilat
1 linguriță de ghimbir ras (opțional)

1 gălbenuș
zahăr pudră

Mod de pregătire:

Pentru pregătirea umpluturii pe bază de rubarbă se spală rubarba, se îndepărtează capetele tari și se taie în bucăți potrivite. Se pune într-o crăticioară împreună cu zahărul tos și zahărul vanilat. Se lasă pe foc până se înmoaie și se transformă într-un sos consistent. Nu e nicio problemă dacă mai rămân bucățele întregi de rubarbă.  Se adaugă și ghimbirul proaspăt și se lasă compoziția să se răcească.
Se scoate aluatul foietaj de la rece, dacă e congelat se decongelează cu mult timp înainte. E de preferat ca foaia de aluat să fie rotundă pentru a nu vă chinui cu tăiatul triunghiurilor. Eu am cumpărat foietaj dreptunghiular și m-am chinuit puțin cu tăiatul unor triunghiuri cât de cât egale. 
Se pune câte o linguriță din compoziția de rubarbă pe fiecare triunghi, se rulează și se așază într-o tavă. Se ung cu gălbenuș de ou și se coc în cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute la 180 de grade. Se lasă să se răcorească, se presară zahăr pudră deasupra și se servesc. 
Să vă fie de bine!

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!