Cornuri cu ciocolată Alina Avram 17 august 2015 2 Comments

M-am întors cu bine în Italia, dar am rămas datoare cu o rețetă de cornuri pregătite când mă aflam încă în Romania. E vorba de niște cornuri pufoase și bune realizate după o rețetă de-a Silviei Jurcovan, din nou, dar modificată puțin. Am folosit finetti pentru a le umple, dar puteți folosi și nutella sau orice altă cremă de ciocolată cumpărată. Nu sunt atât de sănătoase cremele acestea de ciocolată cumpărate, de aceea e bine să le consumați ocazional sau pentru cei mai pricepuți și cu mai mult timp la dispoziția e indicat să-și pregătească singuri crema de ciocolată în casă. Se pot umple și cu nucă, dulceață, rahat, etc. 

Timp de preparare: 20 de minute
Timp de dospire: 90 de minute
Timp de coacere: 25-30 de minute
Timp total de pregătire: 140 de minute
Grad de dificultate: ușor

Ingrediente:

500 g de făină
50 g de unt topit
250 g de smântână grasă
1 plic de zahăr vanilat
coaja de la 1 lămâie
1/2 linguriță de sare
4 gălbenușuri
100 g de zahăr
40 g de drojdie proaspătă
1 cutie mică de finetti

În plus: un gălbenuș pentru uns

Mod de prgătire:

Drojdia se amestecă cu zahărul tos până se înmoaie și devine ca o pastă. Realizați această operațiune cu mâna. Făina se cerne într-un bol, se adaugă sarea, zahărul vanilat, gălbenușurile, smântâna, coaja de lămâie rasă și drojdia. Cu alte cuvinte, toate ingredientele mai puțin untul topit. Se frământă aluatul pentru 5-7 minute și la final se adaugă câte puțin untul topit. Se acoperă vasul și se introduce în cuptorul stins cu lumina aprinsă. Se lasă la crescut pentru 90 de minute. 
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade în timp ce pregătim cornurile. Se împarte aluatul crescut în jumătate și se întinde pe masa de lucru unsă cu făină prima foaie rotundă. Se taie triunghiuri din aluat, se pune câte o linguriță de finetti și se rulează. Se așază cornurile într-o tavă, se ung cu gălbenuș amestecat cu puțin lapte și se coc la 180 de grade pentru 25-30 de minute. 
Se procedează la fel cu tava a doua de cornuri. Se lasă să se răcorească, se pudrează cu zahăr și se consumă cât sunt călduțe și bune. Desigur, sunt la fel de bune și a doua zi.Sport la treabă!

2 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!