Clafoutis cu vișine Alina Avram 14 august 2015 2 Comments

Toată vara m-am ținut să încerc și o altă variantă de clafoutis. De fapt doar cel cu cireșe poartă denumirea de clafoutis, celelalte versiuni se numesc de fapt ”flaugnarde” sau ”flognarde”. Despre alte rețete de clafoutis găsiți mai multe detalii aici. Când am ajuns în țară am găsit în congelator niște vișine frumoase și dulci. Parcă nici nu ziceai că-s vișine. Mi-am zis că trebuie să fac un clafoutis bun cât stau în Romania. Cum șederea mea se apropie de final, m-am grăbit să fac și desertul și să-l și postez pe blog. Cred că știți deja cât de simplu e un clafoutis, niște fructe plus un aluat de clătite, câteva zeci de minute la cuptor și gata desertul. 

Timp de preparare: 30 de minute
Timp de coacere : 35-40 de minute
Timp de răcire: 60 de minute
Grad de dificultate: foarte ușor

Ingrediente:

250 g de vișine fără sâmburi
3 ouă
100 g de zahăr
90 g de făină
200 ml de lapte
un praf de sare
1 plic de zahăr vanilat

unt și zahăr pentru uns forma
zahăr pudră pentru decor

Mod de pregătire:

Se preîncălzește cuptorul la 160 de grade. Se unge cu unt o tavă rotundă și se tapetează cu zahăr tos. Se așază vișinele în tavă și se pregătește compoziția. Dacă aveți vișine congelate, după ce le scoateți sâmburii, trebuie să le lăsați cam 30 de minute la scurs într-o sită pentru că rețin multă apă. 
Ouăle se mixează întregi cu zahărul tos și zahărul vanilat. Se adaugă sarea, făina, și se mixează în continuare. La final se adaugă laptele pentru a subția compoziția. Se toarnă în tavă și se coace la temperatura indicată pentru 40 de minute. Veți ști că desertul e gata în momentul în care la mijloc nu mai e lichidă compoziția. Se lasă să se răcească și se pudrează cu zahăr. Se servește rece. 


Spor la treabă!

2 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!