Salată de somon afumat cu mango și țelină Alina Avram 21 iulie 2015 No Comment

Pe căldurile acestea ce poate fi mai indicat decât o salată?! Și nu o simplă salată ci una exotică, să-i zicem. O salată mai aparte față de cum suntem obișnuiți să o consumăm în mod normal. Conține somon afumat, mango, țelină apio și un dressing pe bază de smântână și chives. Eu i-am dat o altă formă și am montat-o într-un inel, dar nu sunteți obligați să procedați exact ca mine. E foarte simplu de pregătit, doar că trebuie să stea câteva ore la rece înainte de a fi consumată. Iubitorii de somon afumat o să adore această salată. Printre aceștia mă număr și eu, desigur. 

Timp de preparare: 30 de minute
Timp de răcire: 120 de minute
Grad de dificultate: ușor

Ingrediente:

320 g de somon afumat
200 g de smântână acră
câteva fire de chives
80 g de mango
80 g de țelină apio
100 ml de ulei de măsline
coajă de lămâie
roșii cherry

Mod de pregătire:

Firele de chives de toacă mărunt și se amestecă cu smântâna acră. Se condimentează cu sare și piper , ulei de măsline și se dă la rece.
Țelina se spală, se curăță și se taie julienne. Se pune într-un vas cu apă rece și gheață pentru a rămâne crocantă. Între timp se curăță și mango și se taie și acesta julienne. Țelina se scurge de apă și se usucă cu hârtie absorbantă. Se amestecă cu mango și dressingul pe bază de smântână. 
Somonul se taie cubulețe și se montează apoi salata. Se așază un strat de somon, unul de salată pe bază de mango și țelină, iar la final un alt strat de somon. Se dă la rece pentru 2 ore. Se decorează apoi cu felii din coajă de lămâie, roșii cherry și cu dressingul de smântână și chives. Mai puteți adăuga pentru decor și feliuțe de mango, mărar verde și câteva picături de ulei de măsline. 
Ideea în sine e foarte simplă, voi vă puteți juca cu aromele și ingredientele. Și cu așezarea în farfurie. Să vă fie de bine!
Tags:

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!