Mini tarte cu cremă de lămâie și bezea Alina Avram 6 iulie 2015 No Comment

Am făcut aceste mini tarte după o rețetă de-a lui  Paul Hollywood. Mă bucur nespus că i-am cumpărat una dintre cărți și l-am descoperit prin intermediul rețetelor propuse. Cartea cumpărată e mai mult decât o carte cu rețete, e un instrument de învățare pentru orice patiser amator. Te învață cum să faci de la cap la coadă pâine, aluatul de tartă, foietaj, croissante, brioche, torturi, biscuiți, etc. Se numește în engleză How to bake, iar în italiană La magia del forno. Nu-i așa că sună drăguț în italiană? V-o recomand cu dragă inimă, mai ales că te învață cum să faci pâine cu drojdie, cu maia, dulce, sărată, etc. Am înjumătățit cantitățile indicate pentru celebra Lemon meringue pie și am făcut 6 mini tarte drăguțe cu cremă de lămâie și bezea. Pentru o tartă normală însă, trebuie să dublați cantitățile.

Timp de preparare: 60 de minute
Timp de coacere: 40 de minute
Timp total de pregătire: 100 de minute
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente pentru aluat:

130 g de făină
12 g de migdale măcinate
60 g de unt rece
25 g de zahăr
2 ouă

Pentru cremă:

3 lămâi
120 g de zahăr
25 g de amidon de porumb
1 praf de sare
4 gălbenușuri
100 g de unt

Pentru bezea:

1 albuș
50 g de zahăr
1 lingură de zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Aluatul l-am făcut cu ajutorul mixerului. Făina se amestecă cu migdalele măcinate. Se adaugă untul rece tăiat cubulețe și se începe amestecare ingredientelor. Se adaugă și zahărul și unul dintre cele două ouă. Se îmbracă aluatul rezultat în folie alimentară și se dă la rece pentru o oră. 
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Se transferă aluatul pe masa de lucru unsă cu făină. Se întind cu ajutorul sucitorului 6 foi care se așază în formele de mini tarte. Se înțeapă aluatul cu furculița și se dau formele la rece pentru 30 de minute. Se așază apoi în fiecare formă hârtie de copt împreună cu câteva boabe de fasole. Se coc pentru 10 minute la 180 de grade. 
Se scot apoi, se înlătură hârtia de copt cu boabele de fasole și se ung tartele cu oul rămas, bătut cu puțin lapte. Se introduc din nou în cuptor pentru 5 minute. 
Se scot tartele și se lasă să se răcorească apoi se scot la răcit pe un grătar. Între timp se pregătește crema de lămâie.
Se storc lămâile și zeama rezultată se trece printr-o sită, se amestecă apoi cu zahărul, amidonul de porumb, un pic de sare și coaja rasă de la o lămâie. Se pune amestecul pe foc mic și se lasă să se topească zahărul. Se ia de pe foc și se adaugă apoi pe rând gălbenușurile amestecând cu un tel. Se pune amestecul din nou pe foc și se lasă să se îngroașe amestecând mereu. Se ia crema de pe foc, se încorporează untul moale și se amestecă până se topește. 
Se toarnă crema rezultată în cojile de mini tartă. Se pregătește bezeaua. Cuptorul se preîncălzește la 110 grade. Se mixează albușul cu zahărul adăugat pe rând, puțin câte puțin. Se adaugă și zeama de lămâie și când s-a format bezeaua lucioasă și ”țeapănă” se pune într-un poș. Se decorează mini tartele cu aceasta și se introduc în cuptor la temperatura de 110 grade maxim. Se lasă să se intărească bezeaua pentru 20-25 de minute. Eu nu sunt expertă în bezele și le-am lăsat în cuptor la această temperatură mică până s-a întărit bezeaua și s-a colorat puțin. Sincer mă temeam să nu le ard așa că am stat mereu cu ochii pe cuptor. Puteți folosi și o torță de bucătărie pentru a colora bezeaua. Se decorează mini tartele cu coajă de lămâie. Să vă fie de bine!
Tags:

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!