Creveți în crustă de spaghete de orez cu sos de avocado Alina Avram 14 iulie 2015 No Comment

Luna iulie e desemnată ”luna artei culinare”. În mediul online se desfășoară luna aceasta o frumoasă campanie pentru bloggerii culinari organizată de Horeca School în parteneriat Gourmet Connection și Desertonline. Bloggerii înscriși în acest proiect vor trebui să pregătească un preparat dulce și unul sărat cu care să impresioneze juriul format din bucătari chefi și patiseri chefi cu o vastă experiență în domeniu.
Mă bucur nespus să fac parte din această campania mai ales că mi-aș dori să trec de la statul de blogger culinar la cel de patiser sau bucătar. Un curs m-ar ajuta mult în acest sens. E frumos să fii blogger culinar, dar e și mai frumos să ieși din confortul bucătăriei tale și să gătești pentru mai multe persoane, să fii apreciat pentru preparatele tale și să îți transformi pasiunea în profesie. Desigur, nu e deloc ușor, dar cu pași mici, muncă și devotament se poate reuși. Calificarea de bucătar sau patiser cred că reprezintă cel mult 10% din ceea ce înseamnă cu adevărat să lucrez în domeniul bucătăriei sau a patiseriei. Pot doar să îmi imaginez, dar îmi doresc nespus să fac primul pas. 
Recunosc că m-am gândit îndelung ce anume să pregătesc pentru acest proiect. Nu știu dacă am făcut cele mai bune alegeri, dar pot spune că am pus tot sufletul în rețetele create. Încep cu preparatul sărat. Inspirată de Luca Montersino am pregătit creveți în crustă de spaghete de orez cu sos de avocado. Preparatul în sine nu e nici ușor, dar nici greu de pregătit. Aș zice că e mai degrabă migălos, mai ales partea cu învelirea creveților în spaghete. De bun e sigur bun, asta pot să o spun cu mâna pe inimă. 

Timp de pregătire: 120 de minute
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente pentru creveți în crustă:

500 g de creveți curățați
200 g de spaghete de orez
sare, piper
ulei pentru prăjit

Pentru sosul de avocado:

1 avocado 
1 cățel de usturoi
1 lime
1 linguriță de muștar
2 linguri de ulei de măsline
ardei iute uscat
1/2 linguriță de miere de albine
sare, piper

Pentru salata de roșii:

1 roșie
ulei de măsline
sare, piper
zeama de lămâie

Mod de pregătire:

Eu am cumpărat creveții proaspeți și i-am curățat bine dar le-am lăsat ”codița” Nu uitați să le scoateți și intestinul, crestându-i puțin cu cuțitul și clătindu-i bine cu apă pe urmă. Uscați-i apoi cu servețele absorbante. Presărați sare și piper proaspăt râșnit pe ei. 
Pentru pregătirea spaghetelor de orez se pune apa cu sare la fiert și se toarnă apoi peste spaghete. Se lasă 3 minute să se înmoaie, se scurg și se clătesc cu apă rece. 
Se învelesc creveții cu spaghetele de orez, lăsând codița liberă. Aceasta e partea cea mai migăloasă, dar merită efortul. Realizați o compoziție din apă și făină pe care o utilizați pentru a lipi mai bine pastele de creveți. 
Se încinge uleiul într-o cratiță și cu ajutorul unei spatule se scufundă creveții. Dacă uleiul e foarte bine încins de rumenesc în câteva zeci de secunde și nici nu se lipesc de spatulă. În cazul în care se lipesc desprindeți-i ușor cu o furculiță având grijă să nu rupeți învelișul. 
Se scot pe o hârtie absorbantă și se pregătește sosul. Avocado se pune în robotul de bucătărie împreună cu usturoiul, uleiul de măsline, muștarul și zeama de lime, mierea de albine și  puțin ardei iute uscat. Se lasă să acționeze robotul, dar nu transformați avocado de tot în piure, lăsați și bucățele întregi în sos. Condimentați cu sare și piper și puteți asambla farfuria. Puneți o lingură de sos de avocado și creveții în picioare sprijiniți unul de celălalt. 
Realizați salata de roșii din roșia curățată de semințe și tăiată cubulețe. Condimentați salata cu ulei de măsline, sare și piper. Așezați deasupra salata și decorați cu coajă de lime. Cam asta e tot, desigur preparatul se poate îmbunătăți după gustul și imaginația fiecăruia. La fel și așezarea în farfurie. 
Să vă fie de bine!

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!