Bărcuțe cu avocado Alina Avram 13 iulie 2015 No Comment

În stilul bărcuțelor cu somon am pregătit bărcuțe cu avocado. Sunt niște gustărele tare simple și sunt perfecte și pentru zilele festive. Am încercat să le dau un aer festiv și să le scot din anonimat. Ce ziceți, mi-a ieșit cât de cât? Încercați să folosiți avocado copt și dacă aveți coriandru îl puteți înlocui cu pătrunjelul. Eu caut de ceva timp coriandru proaspăt și nu găsesc. Mai bine mi-l plantam singură dacă tot nu e de găsit.

Timp de preparare: 90 de minute
Timp de coacere: 15 minute
Timp de răcire: 60 de minute
Timp total de pregătire: 165 de minute
Grad de dificultate: ușor

Ingrediente pentru 12 bărcuțe:

150 g de făină
65 g de unt rece
un praf de sare
30 ml de apă rece

Pentru crema de avocado:

2 avocado bine coapte
4 căței de usturoi
2 linguri de zeamă de lămâie
6 linguri de ulei de măsline
sare, pieper
pătrunjel

Mod de pregătire:

Se adaugă într-un bol făina, sarea și untul tăiat cubulețe. Se începe frământarea aluatului și se adaugă pe rând apa rece. Când aluatul rezultă moale și omogen se strânge într-o bilă ce se înfoliază și se dă la rece pentru 1 oră. 
Se încinge cuptorul la 180 de grade și se pregătesc formele pentru bărcuțe care se ung cu puțin unt la bază. Aluatul se transferă pe masa de lucru unsă cu făină și se realizează foi mici de aluat care se așază în mini formele pregătite. Se înțeapă aluatul cu furculița din loc în loc, se așază hârtie de copt deasupra împreună cu câteva boabe de fasole. Se coc cojile de tartă la aceeași temperatură pentru 15-20 de minute. Se îndepărtează hârtia de copt cu boabele de fasole și se lasă să se răcorească. Se scot apoi pe un grătar la răcit.
Între timp se poate pregăti crema de avocado. Avocado se curăță și se pune în vasul robotului împreună cu usturoiul, zeama de lămâie, uleiul, sarea și piperul. Se toacă mărunt pătrunjelul și se amestecă cu crema de avocado rezultată. Se pune crema într-un poș și se umplu cojile de tartă. Se decorează cu feliuțe de lămâie, felii de roșii cherry și pătrunjel. Se păstrează la rece. 


Să vă fie de bine!

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!