Tort cu cremă de brânză și fructe Dohotariu-Avram Alina 8 iunie 2015 2 Comments

În weekend am pregătit acest tort cu fructe și cremă de brânză pentru ziua de naștere a unui prieten și vecin. Și-a dorit ca de ziua lui să-i pregătesc un tort cu fructe și i-am îndeplinit dorința. Am combinat fructele cu o cremă de brânză delicioasă. Tortul în sine e simplu de pregătit, doar că e mărișor și durează mai mult timp decorarea și asamblarea lui. E un naked cake, adică un tort ce nu trebuie îmbrăcat la exterior în cremă. Fructele sunt de sezon și trebuie să profităm acum cât sunt pline piețele și supermarketurile. 

Timp de pregătire: 60 de minute
Timp de coacere: 30 de minute
Timp de răcire: 60 de minute
Timp total de pregătire: 150 de minute
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente pentru 2 blaturi:

6 ouă
225 g de zahăr
225 g de făină
2 linguri de extract de vanilie (sau un baton de vanilie)

Pentru crema de brânză:

500 g de brânză philadelphia
400 g de zahăr pudră
400 g de unt moale

Fructe pentru interior și decor:

500 g de căpșuni
200 g de afine
500 g de cireșe
8-10 physalis

Mod de pregătire:

Pentru blaturi aveți nevoie de o tavă mai mare și una mai mică. Eu am folosit una de 24-26 de cm și una de 18-20 de cm. În cazul în care vreți să faceți doar un blat de 24 de cm folosiți 4 ouă, 150 g de zahăr, 150 g de făină și vanilia. Dacă vreți două blaturi egale de 24 de cm dublați cantitățile. Se preîncălzește cuptorul la 160 de grade. 
Ouăle se mixează întregi cu zahărul adăugat pe rând pentru 15 minute. E important să mixați ouăle întregi pentru cel puțin 15 minute pentru că în felul acesta blatul va crește frumos și nu se va lăsa. Nu aveți nevoie de praf de copt pentru acest blat. 
Se încorporează apoi ușor la mână făina cernută și semințele de vanilie sau extractul de vanilie. Se toarnă compoziția în cele două tăvi unse cu unt și făină. Se coc blaturile la 160 de grade pentru 25-30 de minute. Se lasă apoi să se răcorească în tăvi și se scot pe un grătar să se răcească bine de tot. 
Crema e aceeași ca la  mini torturile cu cremă de brânză și caramel. Se pregătește crema de brânză din untul moale mixat cu zahărul pudră adăugat pe rând. Se adaugă și brânza și se mixează până rezultă o compoziție cremoasă. Puteți adăuga și aici semințe de vanilie sau zahăr vanilat. Zahărul meu pudră avea aromă de vanilie așa că nu am mai adăugat alte arome. 
Se taie blaturile în două și se umplu cu crema de brânză și fructele spălate și uscate, adică căpșuni tăiate pe jumătate și afine. La interior nu am pus cireșe. Puteți opta desigur pentru alte fructe precum fragi, zmeură, mure sau coacăze. Se ung blaturile și deasupra cu un strat mai subțire de cremă pentru se lipi mai ușor fructele și desigur blatul mai mic de cel mai mare. Se decorează la final cu cireșe, fructele rămase și câteva physalis. 
Repet, nu trebuie să folosiți aceleași fructe ca și mine, puteți chiar să-l decorați mult mai frumos decât am făcut-o eu. Puteți pune căpșuni mari și frumoase în loc de cireșe. Combinație de cremă de brânză cu fructe dulci-acrișoare e mai mult decât nimerită și savuroasă. Se dă tortul la rece pentru câteva ore, chiar peste noapte. Presărați puțin zahăr deasupra în momentul servirii!Să vă fie de bine!
Tags:

2 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!