Bărcuțe cu somon afumat Dohotariu-Avram Alina 27 iunie 2015 3 Comments

Îmi plac la nebunie formele acestea pentru mini tarte. Pot fi folosite atât la cele dulci cât și la cele sărate. Astăzi fiind vorba despre o rețetă sărată am preferat să le numesc bărcuțe. Nu-i așa că sună drăguț? Aceste coji de tartă pot fi umplute cu creme pe bază de brânză, pește, legume, etc. Sunt atât de versatile și foarte ușor de făcut. Am preferat de data aceasta să fac o cremă pe bază de somon afumat și philadelphia. Dragul meu soț când a gustat prima dată din ele m-a întrebat: ce-i asta? Salată de icre?! Ei bine, el e fan salată de icre și dacă stau bine să mă gândesc aduce puțin așa cu salata de icre datorită gustului de pește, dar e cu mult peste aceasta. Eu nu suport de nicio culoare salata de icre. Aceste bărcuțe sunt fine, gustoase și îmbietoare. Nu pot fi comparate cu salata de icre chiar dacă gusturile se aseamănă într-o oarecare măsură :)) .

Timp de preparare: 90 de minute
Timp de coacere: 15 minute
Timp de răcire: 60 de minute
Timp total de pregătire: 165 de minute
Grad de dificultate: ușor

Ingrediente pentru 12 bărcuțe:

150 g de făină
75 g de unt rece
un praf de sare
30 ml de apă rece

Pentru crema de brânză și somon:

250 g de brânză philadelphia
100 g de somon afumat
2 linguri de smântână
pătrunjel

Mod de pregătire:

Se adaugă într-un bol făina, sarea și untul tăiat cubulețe. Se începe frământarea aluatului și se adaugă pe rând apa rece. Când aluatul rezultă moale și omogen se strânge într-o bilă ce se înfoliază și se dă la rece pentru 1 oră. 
Se încinge cuptorul la 180 de grade și se pregătesc formele pentru bărcuțe care se ung cu puțin unt la bază. Aluatul se transferă pe masa de lucru unsă cu făină și se realizează foi mici de aluat care se așază în mini formele pregătite. Se înțeapă aluatul cu furculița din loc în loc, se așază hârtie de copt deasupra împreună cu câteva boabe de fasole. 
Se coc cojile de tartă la aceeași temperatură pentru 15-20 de minute. Se îndepărtează hârtia de copt cu boabele de fasole și se lasă să se răcorească. Se scot apoi pe un grătar la răcit.
Între timp se poate pregăti crema de brânză. Somonul se toacă mărunt și se amestecă cu brânza și smântâna. Se umplu bărcuțele cu această cremă și se decorează cu fire de pătrunjel și somon afumat. Se păstrează la rece în cazul în care nu se consumă imediat. 


Să vă fie de bine!

3 comentarii :

  1. Chiar apetisante, si de efect! Nici mie nu-mi place salata de icre, si nici nu as putea-o compara cu minunatia asta cu somon:)))) Big yum, big like!

    RăspundețiȘtergere
  2. De unde a-ti luat formele! Va multumesc pentru raspuns!

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!