Tartă cu sparanghel și brie Alina Avram 9 mai 2015 4 Comments

După modelul tartei cu brânză de capră și dovlecei am făcut o tartă cu sparanghel, brie și parmezan. De această dată am înjumătățit cantitățile pentru aluat și mi-a ajuns la fix pentru forma mea dreptunghiulară. Dacă nu aveți o astfel de formă, folosiți una mică de 20 de cm, iar dacă nu, dublați cantitatea de ingrediente pentru o formă mai mare. Eu una ador sparanghelul și vă recomand să încercați și supa cremă de sparanghelrisotto cu sparanghel și de ce nu o salată de sparanghel cu ton și fasole. Dacă nu aveți brânză brie puteți folosi brânză de capră, de preferabil cu puțin mucegai alb. 

Timp de pregătire: 10 minute
Timp de răcire a aluatului de tartă: 35 de minute
Timp de coacere: 40 de minute
Timp de răcire : 25 de minute
Timp total de pregătire: 110  minute
Grad de dificultate: ușor

Ingrediente:

125 g de făină
60 g de unt rece
un praf de sare
30 ml de apă rece

200 g de brie
10 fire de sparanghel 
4 linguri de parmezan răzuit

Mod de preparare:

Se adaugă făina, untul rece tăiat cubulețe, sarea și apa rece în vasul mixerului. Se frământă și se strânge apoi aluatul într-o bilă ce va merge la rece pentru 30 de minute. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
Se întinde apoi aluatul pe masa de lucru unsă cu făină și se așază în formă. Dacă nu aveți o formă detașabilă ungeți baza acesteia cu unt. Se înțeapă apoi aluatul cu o furculiță și se așază hârtie de copt deasupra. Se adaugă câteva boabe de fasole și se coace pentru 10 minute la 180 de grade. 
Se curăță sparanghelul de partea lemnoasă și se îndepărtează și ”solzișorii” vișinii. Se taie brânza cubulețe. 
Se scoate tarta din cuptor, se îndepărtează hârtia de copt cu boabele de fasole. Se adaugă brânza tăiată cubulețe în tavă și  firele de sparanghel. Se presară parmezanul deasupra și se coace tarta pentru încă 30-35 de minute la 180 de grade. 
După ce s-a copt, se lasă să se răcorească în tavă și apoi se scoate. Se lasă să se răcească, iar apoi se savurează cu poftă. E perfectă și a doua zi. Presărați puțină nucșoară deasupra înainte de a o da la cuptor. Am omis acest aspect, dar voi îl puteți lua în considerare. Să vă fie de bine!
Tags:

4 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!