Sorbetto de căpșuni Alina Avram 27 mai 2015 No Comment

”Sorbetto” provine de la verbul italian ”sorbire” care înseamnă în limba română ” soarbe” , ”a bea dintr-o singură înghițitură”. Este adesea confundat cu ”granita”, dar se deosebește de aceasta prin faptul că semănă mai mult la aspect cu înghețata și nu trebuie să aibă ace de gheață. Deși mi-am achiziționat o mașină de făcut înghețată l-am făcut fără ajutorul acesteia și îl puteți face și voi la fel. Nu trebuie decât să amestecați în el de câteva ori pe parcursul congelării. Un sorbet mai poate conține alcool și albușuri. Acesta conține doar căpșuni și un sirop de apă și zahăr. E foarte simplu de pregătit și foarte aromat. Căpșunile trebuie să fie de sezon și coapte bine.

Timp de preparare: 20 de minute
Timp de răcire: 3 ore
Grad de dificultate: foarte ușor

Ingrediente: 

500 g de căpșuni
1 lămâie
125 g de zahăr
200 ml de apă
1 plic de zahăr vanilat

Mod de pregătire:

Se pregătește un sirop din apă, zahăr tos și zahăr vanilat care se fierbe pentru 8-10 minute. Se lasă să se răcorească bine. Căpșunile, se spală, se scurg bine de apă și se taie pe jumătate. Se stropesc cu zeama de la o lămâie și se dau la rece pentru 10 minute. 
Căpșunile se transformă în piure cu ajutorul unui blender. Se adaugă apoi și siropul de zahăr și se toarnă compoziția într-o tavă de chec sau într-un vas de inox. Se amestecă la fiecare jumătate de oră în sorbet cam de 3-4 ori și apoi se lasă să se înghețe de tot. 
În momentul servirii se lasă 5 minute la temperatura camerei și apoi cu ajutorul unei linguri pentru înghețată se distribuie în cupe sau castronașe. Se servește alături de căpșuni proaspete. Eu am folosit și nișe physalis pentru decor. 
Să vă fie de bine!

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!