Roșii umplute cu brânză de capră (rețetă pentru copii) Dohotariu-Avram Alina 5 mai 2015 3 Comments

Dacă mi-ați urmărit postările în ultimul timp ați observat că am gătit mult cu brânză de capră și în special rețete pentru copii pe care le găsiți aici. Astăzi continuăm în același registru și am pregătit o altă idee drăguță, zic eu. Roșiile umplute cu brânză și prezentate în felul acesta distractiv îi vor atrage mai ușor pe cei mici la masă. Ingredientele nu sunt multe, se pregătesc foarte ușor și sunt foarte gustoase. În crema de brânză am adăugat ardei roșu și puțin busuioc proaspăt. Dacă vă surâde ideea mea atunci mai bine să trecem la rețetă și la lista de ingrediente. 

Timp total de pregătire: 20 de minute
Grad de dificultate: foarte ușor

Ingrediente:

3 roșii cu tot cu codiță
200 g de brânză proaspătă de capră sau cremă tartinabilă
2 frunze de busuioc proaspăt (sau pătrunjel)
1/4 ardei roșu
sare, piper
măsline și frunze de busuioc pentru decor

Mod de preparare:

Ardeiul se toacă mărunt, la fel și busuiocul proaspăt. Se amestecă apoi cu brânza de capră și se condimentează cu sare și piper după gust, dacă simțiți nevoia, Se  taie ”pălăria” roșiilor, se scobesc cu un cuțit și se taie puțin la bază pentru a sta drepte. Aveți grijă să nu rupeți codița în momentul în care le tăiați. Se umplu apoi cu crema de brânză. Se decorează cu câteva fâșii de busuioc proaspăt sau frunze de salată dacă nu aveți busuioc. Se așază ”pălăria” și ochii din măsline fără sâmburi. Se dau la rece până la momentul servirii. Super rapid și super simplu de pregătit, nu-i așa?



Să vă fie de bine!

3 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!