Paste de casă cu sos de roșii și sparanghel (fără gluten) Alina Avram 26 mai 2015 No Comment

Pentru campania Mai aproape de sănătate. Luna fără gluten Schar organizată de Gourmandelle și de Schar m-am gândit să încerc și făina specială pentru realizarea pastelor în casă. Sunt fan declarat paste de casă așa că am testat și făina fără gluten pentru paste. Față de pastele făcute cu făină normală pot spune că nu sunt mari diferențe, cel puțin la gust nu am sesizat nicio diferență. Chiar mi-a plăcut enorm textura lor. Partea care le deosebește ar fi în momentul în care se trece aluatul prin mașina de paste. E mai fragil față de cel obișnuit. Am respectat rețete indicată pe ambalaj așa că am mers la sigur. Proporțiile sunt corecte, așadar să trecem la treabă!

Timp de preparare: 90 de minute
Timp de coacere: 5 minute
Timp total de pregătire: 95 de minute
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente pentru paste:

2 ouă
2 linguri de ulei de măsline
2 linguri de apă
un praf de sare

Pentru sos: 

2 linguri de ulei de măsline
150 g de sparanghel
2 roșii
2 linguri de sos de roșii 
1 ceapă verde
pătrunjel verde
1 lingură de unt
sare, piper

parmezan pentru servit

Mod de pregătire:

Făina se pune într-un bol. Se adaugă în centrul ei ouăle, uleiul de măsline, apa și sarea. Se începe frământarea aluatului și se răstoarnă apoi pe masa de lucru frământând în continuare pentru 5-10 minute. Când aluatul devine elastic și omogen se înfoliază și se lasă să se odihnească pentru 30 de minute. 
Cât timp se odihnește aluatul puteți pregăti sosul pe care îl reîncălziți ulterior. Se pune apa cu puțină sare la fiert și se înăbușă sparanghelul câteva minute. Se scurge apoi de apă și se taie. Se dă deoparte. Îl puteți pune într-un vas cu gheață și apă rece pentru a-l păstra verde și frumos după ce l-ați fiert. Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie și se adaugă ceapa tăiată rondele. Roșiile se curăță de pieliță, se toacă și se adaugă în tigaie împreună cu sosul de roșii. Se lasă să fiarbă 5-7 minute, se condimentează cu sare, piper și se adaugă sparanghelul, pătrunjelul tocat și lingura de unt. Se amestecă până se topește untul și se stinge focul. 
Aluatul pentru paste se împarte în 4 părți egale, se unge cu făină și se trece prin mașina de paste. Eu m-am oprit la măsura 4 deoarece e destul de fragil. Se ung foile de aluat cu făină și se lasă să se odihnească puțin pe masa de lucru. În funcție de modelul de mașină de paste folosit puteți face mai multe tipuri de paste. Eu am ales să fac tagliatelle pe care le-am presărat cu făină și le-am lăsat pe masă până a fiert apa. Când apa începe să fiarbă, adăugați puțină sare și pastele. Se fierb pentru maxim 5 minute. Se scurg de apă și se așază în farfurii. Se adaugă sosul reîncălzit deasupra și parmezan răzuit. Se servesc fierbinți!



Buon appetito!

Tags:

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!