Mini tarte cu brânză de capră și fructe Alina Avram 1 mai 2015 2 Comments

Astăzi e 1 mai, o zi care se învârte în jurul micilor și a grătarelor. E în tradiția noastră, e în adn-ul nostru :) . Eu mă bucur că se apropie încet-încet vara, mă gândesc la mare, la plajele însorite, la zilele acelea frumoase de relaxare. Cred că se face prea multă vâlvă de 1 mai, până la urmă e o zi liberă de care trebuie să profităm în cel mai frumos mod cu putință, nu să ne ghiftuim cu mâncare. Fiecare își alege modul de a-și petrece timpul liber cum crede de cuviință, iar eu nu sunt aici să critic pe nimeni. Tocmai de aceea ca să nu mi-o luați în nume de rău v-am pregătit niște mini tarte drăguțe și colorate. Reprezintă desertul ideal și pentru cei mici pentru că nu au o cantitate mare de zahăr, crema e una simplă și ușoară cu un gust delicios. Fructele proaspete aduc un plus de savoare și de culoare tartelor, le scoate practic din anonimat. Nu aș fi văzut aceste tarte fără fructele proaspete adăugate deasupra. Desigur că se pot înlocui cu alt gen de fructe precum căpșuni, zmeură sau struguri. 

Timp de pregătire: 25 de minute
Timp de răcire al aluatului: 30 de minute
Timp de coacere: 15 minute
Timp de răcire: 15 minute
Timp total de pregătire: 85 de minute
Grad de dificultate: ușor

Ingrediente pentru aluat:

125 g de făină
60 g de zahăr
70 g de unt
1 gălbenuș
1 linguriță de coajă de lămâie rasă

Pentru cremă:

100 g de rulou de brânză de capră
200 g de philadelphia
50 g de zahăr pudră
1 plic de zahăr vanilat

fructe proapete (afine și coacăze roșii)

Mod de preparare:

Făina se pune într-un bol sau în vasul mixerului. Se adaugă zahărul, untul rece, coaja de lămâie și gălbenușul. Se frământă aluatul cu mâna sau cu ajutorul unui mixer. Se încorporează toate ingredientele și se strânge aluatul într-o bilă ce se înfoliază și se dă la rece pentru 30 de minute.
Se pregătesc formele de mini tarte care se ung cu puțin unt la bază. Dacă aveți forme de mini tarte diferite ca ale mele realizați cam 12 astfel de mini tarte. Dacă aveți forme mai măricele de aceeași dimensiune cred că aluatul vă ajunge pentru 6 astfel de mini tarte.
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Se întinde câte o bucățică de aluat pe masa de lucru unsă bine cu făină. Se așază în formele de mini tarte și se taie marginile. Se înțeapă aluatul din loc în loc cu furculița și se așază bucățele de foi de copt cu boabe de fasole deasupra. Se coc cojile de mini tarte pentru 15 minute la 180 de grade. Se scot din cuptor, se lasă să se răcorească și se scot apoi din forme. 
Se pregătește crema de brânză. Brânza de capră se amestecă cu brânza philadephia, zahărul pudră și zahărul vanilat. Se amestecă bine crema rezultată ca să nu rămână cocoloașe de brânză de capră și se umplu apoi cojile de tartă cu aceasta. Se așază fructele proaspete deasupra și se dau la rece. Cu cât stau mai mult la rece, cu atât sunt mai bune.Să vă fie de bine! 
Tags:

2 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!