Înghețată sandwich (fără gluten) Alina Avram 30 mai 2015 2 Comments

Aceasta e ultima rețetă cu care particip la campania lunii fără gluten organizată de Gourmandelle și Schar. În perioada aceasta testez cât mai multe rețete de înghețată așa că având biscuiții fără gluten m-am decis să fac înghețată sandwich. Se poate folosi orice fel de înghețată. Eu tocmai făcusem cu banane și am folosit-o pe aceea. Am pregătit și un sos de căpșuni rapid și cam asta a fost tot. Puteți orice fel de biscuiți cumpărați sau de casă. Îmi amintesc de o perioadă când înghețata sandwich cumpărată era preferata mea. Pe atunci nici nu mă apropiam de bucătărie și nu știam ce înseamnă înghețata de casă. 

Timp de preparare: 20 de minute
Timp de răcire: 3-4 ore
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

1 pachet de bicuiți fără gluten Dr. Schar
înghețată de banane (rețeta aici)
100 g de căpșuni
2-3 linguri de zahăr pudră

Mod de pregătire:

Puteți folosi orice fel de înghețată pe care dacă o pregătiți cu mașina de înghețată o puteți folosi imediat să lipiți biscuiții. Dacă nu, o pregătiți de cu o seară înainte și o lăsați la temperatura camerei să se înmoaie în momentul în care o utilizați. Se pune câte o lingură de înghețată în centrul fiecărui biscuite și se lipește celălalt biscuite. Se presează, se curăță marginile cu o linguriță și se dau repede la rece pentru câteva ore. Trebuie să vă mișcați destul de repede pentru a nu se topi înghețata. 
În momentul în care vreți să îi savurați, îi scoateți de la rece și pregătiți sosul de căpșuni. Se taie căpșunile și se pun într-o crăticioară cu zahărul pudră. Se lasă la foc mic să se înmoaie și să se topească zahărul, iar apoi se transformă în piure. Se servește apoi înghețata sandwich cu sosul rezultat și cu căpșuni proaspete. Să vă fie de bine!

2 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!