Înghețată din iaurt cu mure și căpșuni Alina Avram 20 mai 2015 8 Comments

Mi-am propus ca vara aceasta congelatorul meu să fie mai mereu ”ocupat” cu înghețată de casă. Cine nu iubește înghețata?! Mai ales atunci când o pregătim chiar noi și nu trebuie să o cumpărăm pe cea plină de zahăr și chimicale din comerț. Înghețata pe care v-o propun astăzi este una dintre cele mai simple,  nu are nevoie de mașină de înghețată, nu trebuie amestecat în ea pe parcursul răcirii, nu are ace de gheață și are la bază un amestec de iaurt grecesc, ouă și piure de fructe. E foarte simplă și foarte aromată. Chiar dacă nu vedeți murele în poze să știți că le-am folosit, drept dovadă și culoare frumoasă a înghețatei. Puteți folosi doar mure sau doar căpșuni. Puteți folosi și fructe de pădure congelate. În plus o porție din această înghețată are doar 115 calorii. 

Timp de pregătire: 20 de minute
Timp de răcire: 6 ore
Grad de dificultate: foarte ușor

Ingrediente:

125 g de mure
125 g de căpșuni
5 linguri de zahăr
2 ouă
150 g de iaurt grecesc

Mod de pregătire:

Fructele se spală și se pasează apoi la blender. Se trece piure-ul printr-o sită fină pentru a elimina semințele. Ouăle întregi se mixează cu zahărul până se deschid la culoare. Dacă vă e frică să consumați ouă crude le puteți pregăti termic pe baie de aburi. Se încorporează piureul de fructe iaurtului grecesc și apoi ouăle. Pe scurt se încorporează cele 3 componente și se toarnă compoziția într-o tavă dreptunghiulară sau într-un vas de inox. Se dă la rece pentru 6 ore. Se scoate din frigider și se lasă 10 minute să se înmoaie, iar apoi se servește cu fructe proaspete alături. 




Să vă fie de bine!

8 comentarii :

  1. Si mie imi place ca vara sa am congelatorul plin de inghetata si de cele mai multe ori e facuta de mine. Recunosc ca mai si cumpar din cand in cand.
    Daca zici ca n-are ace de gheata ma si apuc de ea :) Foarte faina ti-a iesit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, Corina! Și eu mai cumpăr, iar de la gelaterii nu rezist niciodată să nu-mi iau.

      Ștergere
  2. M-ai convins sa incerc si eu reteta ta.
    Multumesc si o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Yammy! Si eu le-am facut cu iaurt si capsune...

    RăspundețiȘtergere
  4. Oua intregi sau doar galbenusuri?In reteta sunt prezente ambele variante.

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!