Înghețată cremoasă de banane Alina Avram 29 mai 2015 No Comment

Înghețata de banane a aromată, cremoasă, ușor parfumată. Chiar dacă eu am realizat-o cu ajutorul mașinii de înghețată,  o puteți realiza și fără acest ajutor în bucătărie. Totuși, este un ajutor care nu costă mult și care merită să fie achiziționat mai ales acum că se apropie vara și căldurile infernale. Avantajul e că puteți consuma înghețata imediat ce mașina a răcit-o. Nu trebuie să mai așteptați câteva ore până a o savura. Se poate păstra apoi restul rămas în congelator în vasul în care ați realizat-o. Dacă vreți să faceți înghețată într-o astfel de mașinuță, trebuie să aveți vasul mereu răcit. Eu îl țin mereu în congelator și astfel când vreau să încerc un nou gust, am vasul pregătit. 

Timp de preparare: 25 de minute
Timp de răcire: 5 ore
Grad de dificultate: ușor

Ingrediente:

3 banane (275 g curățate)
zeama de la 1/4 lămâie
250 ml de smântână lichidă
2 gălbenușuri
60 g de zahăr tos
1 plic de zahăr vanilat

Mod de pregătire:

În mod normal această înghețată se pregătește din gălbenușuri crude, dar dacă o pregătiți pentru copii bateți gălbenușurile cu zahărul tos și zahărul vanilat pe baie de aburi până se deschid la culoare și devin cremoase. Bananele se curăță, se stropesc cu zeama de lămâie și se adaugă 100 ml de smântână lichidă. Se transformă amestecul în piure cu ajutorul unui blender. Restul de smântână lichidă se mixează și se transformă în frișcă. 
Se încorporează gălbenușurile piureului de banană și la final frișca. Se toarnă compoziția într-un vas de inox și se dă la congelator pentru 5 ore. Dacă folosiți mașina de înghețată turnați compoziția acolo și lăsați mașinuța să lucreze până înghețata devine rece, legată și numai bună de mâncat.
Înainte de a o pune în cupe, castronașe, etc, se scoate din congelator și se lasă 10 minute la temperatura camerei. Să vă fie de bine!

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!