Cheesecake cu lapte de cocos(fără gluten) Alina Avram 18 mai 2015 2 Comments

Luna mai este luna internațională fără gluten. Mă bucur nespus să fac parte din campania organizată de Gourmandelle și Dr. Schar și să vin în ajutorul celor care sunt în căutarea unor rețete fără gluten, gustoase și sănătoase. Prima rețetă cu care particip la această campanie este acest cheesecake cu lapte de cocos. În afara faptului că e fără gluten e și fără coacere. E extrem de simplu de pregătit și lăsând modestia la o parte e și foarte bun. Aveam de ceva timp o cutie cu lapte de cocos în dulap și când am primit produsele Dr. Schar m-am gândit instant să pregătesc un cheesecake delicios. În mod normal nu prea îmi plac dulciurile cu gelatină, dar în cazul de față desertul e cremos, mult mai cremos decât mi-aș fi imaginat. Gelatina nu a făcut decât să lege mai bine componentele, fără să-i afecteze gustul și mai ales fără să-i schimbe major textura finală. E unul dintre cele mai bune cheesecake pe care eu le-am făcut și mâncat până la ora actuală.

Timp de pregătire: 40 de minute
Timp de răcire: 4-5 ore
Grad de dificultate: ușor

Ingrediente :

150 g de biscuiți digestivi cu ciocolată Dr. Schar
70 g de unt topit

500 g de brânză Philadelphia
120 g de zahăr pudră
400 ml de lapte de cocos
10 g de foi gelatină 
1 baton de vanilie

cocos și physalis pentru decor

Mod de pregătire:

Biscuiții se sfărâmițează fin cu ajutorul robotului, sucitorului sau al unui chopper. Se amestecă apoi cu untul topit. Se unge cu unt o tavă rotundă cu inel detașabil (18-20 cm) și se tapetează cu hârtie de copt doar la bază. Se toarnă compoziția de biscuiți în tavă și se presează bine cu dosul unei linguri. Se dă la rece pentru 30 de minute.
Între timp se pregătește crema. Foile de gelatină se pun la înmuiat în apă rece. Brânza philadelphia se mixează împreună cu laptele de cocos, zahărul pudră și semințele de vanilie. Se opresc câteva linguri de lapte de cocos pentru a pregăti ulterior gelatina. Se mixează până rezultă o cremă moale și omogenă. Laptele de cocos oprit se pune la încălzit și se adaugă apoi foile de gelatină scurse de apă. Se amestecă până se topește și se lasă să se răcorească (nu trebuie să fie fierbinte) . După ce s-a răcorit se adaugă puțin câte puțin în crema de brânză și se omogenizează.
Se scoate tava de la rece și se toarnă compoziția. Se dă din nou la rece pentru câteva ore până se încheagă crema.

După ce s-a închegat crema se desprinde cu un cuțit subțire marginile cheesecake-ului. Se desface apoi cu grijă inelul. Dacă nu îl desprindeți întâi cu cuțitul riscați să se rupă. Transferați desertul pe o farfurie și decorați-l cu nucă de cocos și physalis. După ce tăiați o felie din desert veți reuși să scoateți și tăvița de dedesubt. Eu am încercat inițial, dar nevrând să-l stric, am tăiat o felie și apoi s-a desprins mai ușor cheesecake-ul. Se servește cu poftă!Să vă fie de bine!

2 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!