Supă rece de castraveți și avocado Dohotariu-Avram Alina 21 aprilie 2015 2 Comments

Se apropie cu pași repezi zilele călduroase de vară, acele zile în care simțim nevoia să consumăm mâncăruri și băuturi reci. Exact pentru acele zile este și această supă rece de castraveți și avocado. Este o supă fără coacere, sățioasă, sănătoasă și aromată. Nu trebuie să arunci decât toate ingredientele într-un bol, să le pasezi, să o condimentezi cu sare și piper și dă dai supa la rece pentru câteva ore înainte de a o consuma. În cazul în care sunteți adepții supelor cremă reci sau calde mai mult ca sigur și această supă o să vă placă. 

Timp de pregătire : 25 de minute
Timp de răcire: 2-3 ore
Grad de dificultate: foarte ușor

Ingrediente:

3 castraveți
2 avocado
1 ceapă
2 căței de usturoi
1 l de supă de legume (sau de carne)
1 lingură de suc de lămâie
500 g de iaurt natural
1/2 linguriță de chimion măcinat
sare
piper proaspăt
ulei de măsline

Mod de preparare:

Castraveții se spală, se curăță de coajă și de semințe. Se taie cubulețe. Avocado se taie în două, se scoate sâmburele și se extrage pulpa cu ajutorul unei linguri. Ceapa și usturoiul se curăță și se toacă, nu foarte mărunt.  Adăugați toate ingredientele într-un vas și pasați-le cu ajutorul unui blender. Adăugați supa de legume rece, sucul de lămâie și iaurtul. Condimentați supa cu sare, piper și chimion măcinat. 
Dați supa la rece pentru 2-3 ore și apoi adăugați câteva picături de ulei de măsline în momentul servirii. 



Să vă fie de bine!
Tags:

2 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!