File de păstrăv somonat cu sparanghel Alina Avram 16 aprilie 2015 No Comment

După aceste sărbători îmbelșugate am revenit la stilul meu sănătos de a mânca și de a pregăti mâncarea. Peștele îl ador în fel și chip, de obicei îl pregătesc la cuptor, cu puțin ulei de măsline, și condimente. Acum am ales să-l trag puțin la tigaie și să pregătesc o garnitură compusă din sparanghel, măsline, usturoi și pesmet. Super simplu, rapid și gustos! 

Ingrediente:

200 g de file de păstrăv
8 fire de sparanghel
1 cățel de usturoi
o mână de măsline fără sâmburi
2 linguri de pesmet
5 linguri de ulei de măsline
sare, piper
mărar (proaspăt de preferință)

Mod de preparare:

Fileul de păstrăv se condimentează cu sare și piper și se taie în două. Se încing două linguri de ulei de măsline într-o tigaie și se adaugă peștele cu pielea în jos. Se lasă un minut și apoi se întoarce. Nu e nimic dacă pielea s-a desprins, o dați deoparte. Îl lăsați un minut și pe partea cealaltă și îl scoateți pe o farfurie. În aceeași tigaie adăugați sparanghelul după ce i-ați înlăturat partea lemnoasă și l-ați curățat cu un cuțit economic.  Îl trageți puțin la tigaie, cam 2-3 minute maxim. Se scoate apoi și acesta pe o farfurie și se adaugă restul de ulei în tigaie. Se adaugă usturoiul tocat mărunt (aveți grijă să nu se ardă) , măslinele tocate și pesmetul. Se condimentează cu sare, piper și se adaugă la final mărarul. 
Se montează farfuria. Se așază sparanghelul dedesubt, peștele deasupra și apoi măslinele din tigaie. Se servește imediat! E foarte simplu să pregătiți peștele în acest mod! Păstrăvul e un pește foarte gustos și foarte hrănitor.
Să vă fie de bine!
Tags:

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!