Pască cu brânză de capră Dohotariu-Avram Alina 19 martie 2015 2 Comments

Aș fi putut denumi foarte bine această rețetă și plăcintă cu brânză de capră dar având vedere că se apropie sfintele sărbători de Paște am zis că poate aveți nevoie de inspirație în materie de rețete cu specific pascal. Rețeta am pregătit-o în urmă cu câteva săptămâni când am intrat în posesia minunatelor brânzeturi LaColline. Eu una ador brânza de capră în combinație cu alt fel de brânză mai dulce, combinația dulce-sărat nu-mi displace deloc. Îmi place brânza de capră și în combinație cu fructe. Cu această rețetă mă adresez voi iubitorilor de brânză de capră, iar celor care nu o îndrăgesc le zic să-i mai acorde câteva șanse și o să o îndrăgească cu siguranță. Am folosit brânza proaspătă de capră LaColline în combinație cu mascarpone și ouă de țară. Aluatul e puțin, doar la bază și pe margini, nu ca în genul păștilor tradiționale. Acum mă gândesc din ce în ce mai mult la sărbătorile pascale și la bunătățile ce o să le pregătesc cu această minunată ocazie. Abia aștept! Aluatul l-am pregătit de post pentru că în ziua respectivă am pregătit și o rețetă de post. Puteți înlocui apa cu laptele și puteți adăuga un ou în compoziție.

Ingrediente pentru aluat:

250 g de făină
1/2 cană de apă
1/2 pahar de ulei de floarea soarelui
50 g de zahăr
20 g de drojdie proaspătă
sare

Pentru compoziție:

250 g de brânză de capră proaspătă LaColline
500 g de mascarpone
4 ouă
200 g de zahăr
1 plic de zahăr vanilat
coaja de la 1/2 lămâie

Mod de preparare:

Făina se cerne într-un bol și amestecă cu un praf de sare și zahărul. Drojdia se dizolvă în apă călduță și se se toarnă în centrul făinii. Se începe frământarea aluatului și se adaugă treptat ulieul de floarea soarelui. Aluatul nu trebuie să fie foarte moale, dacă vi se pare încă moale mai puteți adăuga puțină făină. Lăsați aluatul la loc cald pentru minim o oră.
Pentru pregătirea compoziție, se separă gălbenușurile de albușuri. Ambele tipuri de brânză se mixează cu zahărul. Se adaugă și coaja de lămâie rasă și zahărul vanilat. Gălbenușurile se adaugă pe rând și la final se încorporează la mână albușurile bătute spumă cu un praf de sare.
Eu de regulă nu adaug făină în compoziția de brânză pentru pască. Nu știu cum sunteți voi obișnuiți, dar dacă vi se pare prea moale compoziția și vreți să fie mai tare după coacere și răcire, puteți adăuga 2 linguri de făină. Eu o prefer așa mai molcuță și mai pufoasă.
Aluatul se întinde într-o foaie și se așază într-o tavă tapetată cu unt și unsă cu făină. Așezați aluat și pe pereții vasului. Turnați compoziția în tavă și coaceți pasca pentru o oră în cuptorul preîncălzit, până în momentul în care se încheagă și la mijloc. Lăsați pasca la răcit pentru câteva ore bune și mai apoi o tăiați. Eu am lăsat-o până a doua zi. Nu vă preocupați dacă se lasă și se crapă în momentul coacerii. Pudrați-o cu zahăr pudră și serviți-o cu poftă! Sper să vă placă și versiunea aceasta de pască cu brânză de capră.


Să vă fie de bine!

2 comentarii :

  1. Vai ce ochioasa este!
    Ca o fata mare! :D
    Si ascunde, dar si lasa sa se vada!
    Si eu astept cu nerabdare sarbatorile, pentru bucuria de a fi impreuna cu copiii mei, cu nepotii.

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!