Pâine pascală fără gluten Dohotariu-Avram Alina 14 martie 2015 4 Comments

Iată că vin cu o altă rețetă de pâine fără gluten în colaborare cu Gourmandelle Lifestyle Blog și Schar Romania. Este o pâine de origine italiană ce se pregătește în perioada sărbătorilor pascale. În mod normal se pregătește cu făină cu gluten, dar de ce nu am putea-o pregăti și în versiunea fără gluten. Ei bine, putem, și mă adresez acum celor care se luptă cu intoleranța la gluten și sunt în căutare de rețete festive. Dragilor, vă puteți bucura de sărbători cum se cuvine, puteți pregăti pască și pâine fără gluten, mai ales că aveți la îndemână produsele Dr. Schar. Puteți realiza această pâine și cu ouă simple, necolorate sau dacă vreți să le colorați puteți alege coloranți naturali precum cojile de ceapă roșie. Poate mulți dintre voi mă veți judeca pentru faptul că am folosit colorant pentru ouă, dar nu trebuie să faceți ca mine. Eu sunt blogger culinar, încerc să fac ca produsul finit să arate cât mai bine, să-l fotografiez cât mai frumos. Asta e munca mea și încerc să o fac din ce în ce mai bine! Acum că am clarificat aceste aspecte să trecem la rețetă!

Ingrediente:

500 g de făină fără gluten Mix Pan
100 g de unt topit
300 ml de lapte călduț
2 ouă
100 g de stafide
2 linguri extract de vanilie

4 ouă colorate
1 gălbenuș
bombonele colorate
zahăr pudră
zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Făina se pune într-un bol, se adaugă drojdia și laptele călduț și se începe frământarea aluatului. Se adaugă ouăle și apoi puțin câte puțin untul topit. Se frământă până aluatul capătă un aspect omogen și se lasă la loc cald pentru o oră. Eu l-am pus în cuptorul preîncălzit cu lumina aprinsă. Stafidele se pun la hidratat în apă amestecată cu extract de vanilie. Dacă nu aveți extract puteți folosi rom sau coniac.

După o oră se lucrează aluatul pe masa de lucru, se adaugă stafidele scurse bine de lichid, se formează două rulouri egale ce se împletesc și se unesc la capete. Se așază patru ouă fierte și colorate în coronița formată, se unge cu gălbenuș amestecat cu puțin lapte și se dă la cuptor, la 180 de grade pentru 30 de minute sau până se rumenește frumos deasupra. 

Se scoate apoi pe un grătar, se unge cu o glazură de zahăr pudră amestecat cu zeamă de lămâie și se presară bombonele colorate deasupra. Glazura am pregătit-o din ochi (greșeala mea), dar în mod normal se pregătește din 200 g de zahăr pudră și 3 linguri de zeamă de lămâie, să nu fie foarte lichidă și când se întărește să nu fie transparentă așa ca a mea :). Dacă vă plac astfel de glazuri o puteți încerca, dacă nu, puteți unge pâinea cu miere de albine și presărați apoi bombonele colorate deasupra. Nu am simțit nevoia adăugării de zahăr în compoziție, dar puteți adăuga 100 g de zahăr dacă simțiți nevoia. E foarte bună, chiar surprinzător de bună!




Să vă fie de bine!

4 comentarii :

  1. Imi place de mooor. O incerc si eu de Pasti. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce colorata e!!! Foarte faina. <3 Cum ti s-a parut faina? Aluatul nu era putin "nisipos"?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact așa cum vorbeam, Diana! E bine însă că există astfel de produse pentru cei cu intoleranță. Rețetele se pot lucra până se ajunge la un rezultat bun!

      Ștergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!