Pâine fără gluten cu ceapă și parmezan Alina Avram 12 martie 2015 3 Comments

Este prima dată când încerc făina fără gluten, respectiv produsele Dr. Schar. Sincer am avut emoții pentru că nu știam cum se va comporta făina fără gluten. Am folosit Mix it unievrsal și am îmbogățit rețeta cu unt, ceapă, parmezan, mușatar Maille. Ce a ieșit? O pâine neașteptat de bună, cu un parfum irezistibil, de-ți vine să o consumi fierbinte. Nici nu știți ce amețeli mă luau în momentul în care făceam pozele pentru că abia ce o scosesem din cuptor și mirosea îngrozitor de bine :). Particip cu această rețetă la campania de rețete creative organizată de Gourmandelle Lifestyle Blog și Schar Romania. Vă indemn și pe voi să intrați pe blogul Gourmandelle pentru că această campanie are și o etapă destinată vouă, cititorilor, și puteți câștiga o mașină de pâine Tefal Nutribread. 

Ingrediente:

500 g de făină fără gluten Mix  It universal
300 ml de lapte
1 ceapă roșie
50 g de parmezan
50 g de unt
1 plic de drojdie fără gluten
1 linguriță de muștar boabe Maille
50 g de ulei de măsline
sare, piper

Ceapa se toacă și se călește într-o lingură de unt. Făina se pune într-un vas, se adaugă drojdia, puțină sare și piper, jumătate din cantitatea de parmezan ras, muștarul și ceapa călită. Se amestecă cu o lingură și apoi se adaugă puțin câte puțin laptele călduț. Se frământă aluatul cu mâna până devine omogen, dar cu o consistență moale. Se adaugă apoi uleiul de măsline, se frământă în continuare până se dezlipește de pe mâini aluatul și se lasă la crescut la loc cald. Eu l-am pus în cuptorul preîncălzit cu ușa întredeschisă pentru o oră. Oricum nu crește foarte mult ca în cazul aluatului cu gluten. 

Se formează apoi bile din aluat și se așază primul strat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se ung cu restul de unt topit și se așază al doilea strat de aluat deasupra. Se presară parmezanul rămas deasupra și se coace pentru 30-35 de minute la temperatură moderată. Se lasă apoi să se răcorească și se consumă călduță. După cum vă mai spuneam are un miros ce cu greu îi poți rezista.



Să vă fie de bine!
Tags:

3 comentarii :

  1. Buna seara. Cu ce fel de faina fara gluten s-ar putea inlocui făină fără gluten Mix It universal, va rog? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună! Încearcă să o înlocuiești cu făină de orez amestecată cu amidon de cartofi însă nu știu cum o sa iasă. Nu am inlocuit-o niciodată.

      Ștergere
  2. bine ca faci reclama la mizeriile de la Schar...

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!