Supă cremă de sfeclă roșie Dohotariu-Avram Alina 3 februarie 2015 No Comment

De cele mai multe ori consum sfecla roșie în salate, alături de carne la grătar sau la cuptor, dar nu aș refuza nicicând o supă cremă de sfeclă roșie. E hrănitoare, sățioasă și desigur gustoasă. E o supă dulceagă, dar dacă adăugați puțină zeama de lămâie e numai bună. Sfecla roșie e o legumă cu o mulțime de întrebuințări. Pe lângă beneficiile aduse organismului nostru, e un colorant natural, se poate folosi cu succes în deserturi, sucuri și unde mai pui că are puține calorii. Nu cred că există cineva care să nu fi încercată clasica salată cu hrean pusă pe iarnă de mamele sau bunicile noaste. Sau chiar de noi înșine (nu e cazul meu). Așadar, dacă aveți sfeclă roșie și nu știți ce întrebuințări să-i mai dați, transformați-o într-o supă cremă. O să vă placă, sunt convinsă!

Ingrediente:

1 sfeclă 
2 cartofi
o ceapă
2 căței de usturoi
750 ml supă de vită(sau apă)
100 ml de ulei de măsline
1/2 lămâie
sare, piper

Mod de preparare:

Se pune uleiul la încins și se adaugă ceapa tocată și usturoiul. Se lasă să se înmoaie și  se adaugă sfecla curățată și tăiată cuburi. Se toarnă supa de vită, se acoperă și se lasă să fiarbă. Când sfecla începe să se înmoaie se adaugă și cartofii tăiați. Când au fiert bine toate legumele se pasează supa, se adaugă zeama de la jumătate de lămâie și se servește. O puteți servi cu smântână sau cu hrean ras alături de crutoane sau crackers integrali care se văd în poză. 



Să vă fie de bine!
Tags:

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!