Rulouri de dovlecel cu brânză de capră Dohotariu-Avram Alina 21 februarie 2015 4 Comments

Fiindcă cei de la LaColline mi-au trimis un pachet cu brânză de capră atât de variat și de frumos, am zis să pregătesc ceva rapid și gustos, niște rulouri de dovlecel la grătar alături de un sos de roșii și usturoi. Eu una ador dovleceii la grătar, îi consum ca și garnitură sau ca o masă în sine alături de alte legume la grătar. Dulceața dovleceilor se îmbină perfect cu savoarea brânzei de capră și cu gustul acrișor al sosului de roșii. E de preferat să folosiți busuioc proaspăt, dar fiindcă nu aveam am folosit uscat. Bineînțeles e o diferență deloc de neglijat între cel proaspăt și cel uscat. 

Ingrediente:

2 dovlecei
100 g de brânză de capră cu mărar LaColline
3 linguri de ulei de măsline
3 căței de usturoi
3 linguri de concentrat de roșii
1/2 pahar de apă
1 linguriță de busuioc uscat
sare, piper

Mod de preparare:

Dovleceii se taie pe lungime, se condimentează cu sare și piper și se rumenesc pe grătar. Se pune apoi câte o linguriță de brânză cu mărar  pe fiecare fâșie și se rulează. Se pregătește sosul. Cățeii de usturoi se toacă mărunt și se adaugă în uleiul încins. Se adaugă apoi și concentratul de roșii și apa. Se lasă să scadă puțin sosul. Se condimentează cu sare, piper și busuioc. Dacă folosiți un sos de roșii mai lichid nu mai adăugați apă. Se servesc apoi rulourile de dovlecel cu sosul de roșii cald. Mai simplu de atât nici că se putea. 






Să vă fie de bine!

4 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!