Calamari umpluți Dohotariu-Avram Alina 15 februarie 2015 No Comment

Ideea acestor calamari umpluți a venit în momentul în care m-am trezit pe cap cu 1 kg de calamari pe care am avut norocul să nu-i curăț eu însămi. I-am pregătit în două moduri, o parte la grătar, puteți vedea aici și o parte umpluți, la cuptor. Precizez și aici că e un soi de calamari de Patagonia, mai mici decât calamarii normali. I-am umplut simplu, cu pesmet, pătrunjel, puțin parmezan și ouă. Sunt foarte bune calzi cu o salată alături și un pahar de vin alb. 

Ingrediente:

10 calamari proaspeți de Patagonia
2 căței de usturoi
3 linguri de ulei
2 ouă
10 g de unt
4 linguri de pesmet
pătrunjel proaspăt
1 lingură de parmezan
sare, piper
1 pahar de vin alb

Mod de preparare:

Se pun uleiul și untul într-o tigaie. Se adaugă usturoiul tocat și apoi tentaculele tocate. Se amestecă, se lasă 1-2 minute maxim și se ia tigaia de pe foc. Se adaugă pesmetul, pătrunjelul tocat, parmezanul și ouăle. Cu această compoziție condimentată cu sare și piper se umplu calamarii. Vă puteți folosi de o linguriță sau de un poș. Prindeți capetele bine cu scobitori și aseșzați-i într-o tavă. Turnați paharul de vin în tavă și dați tava la cuptor pentru 20 de minute, stropind din când în când calamarii cu lichidul din tavă pentru a evita crăparea lor. După ce sunt gata, scoateți scobitorile și serviți-i calzi. 






Să vă fie de bine!

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!