Brownie cu sfeclă roșie și cremă roz Alina Avram 11 februarie 2015 No Comment

În mod cert din sfeclă roșie nu se fac doar salate sau supe cremă, ci și prăjituri minunate, precum cea de față. E o prăjitură cu gust intens de ciocolată, umedă, cu o culoare frumoasă datorită sfeclei din compoziție. Sfecla roșie se simte, dar nu e gustul de bază, îl completează perfect pe cel de ciocolată. Am făcut și o cremă roz rapidă pe bază de unt și brânză. M-a cucerit prăjitura aceasta și v-o recomand cu dragă inimă, mai ales că se pregătește ușor și nici nu are nevoie de praf de copt în compoziție, majoritatea ingredientelor se încorporează la mână. Sfecla o puteți cumpăra gata fiartă sau o fierbeți chiar voi cum am făcut și eu. Asta ar fi partea cea mai lungă în pregătirea acestei brownie, dar merită efortul acordat.

Ingrediente:

300 g de piure de sfeclă roșie
100 g de unt
200 g de ciocolată neagră(60%cacao)
1 lingură extract de vanilie(sau esență de vanilie)
280 g de zahăr brun
3 ouă
150 g de făină

Pentru cremă:

100 g de unt
100 g de ricotta(sau philadelphia, mascarpone)
2 linguri de zahăr pudră
1 lingură de suc de sfeclă roșie

Mod de preparare:

Untul se topește împreună cu ciocolata pe foc mic. Aveți grijă să amestecați să nu se ardă. Ouăle se mixează cu zahărul brun pentru 2-3 minute. Se încorporează apoi la mână ciocolata topită împreună cu untul și pe rând câte o lingură din piureul de sfeclă roșie. Se adaugă extractul de vanilie și  puțin câte puțin făina cernută. Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace la temperatură moderată pentru 30 de minute.


Se lasă să se răcorească și se pregătește crema rapidă. Untul moale se mixează cu zahărul pudră și se adaugă apoi și ricotta. Se adaugă o lingură de suc de sfeclă pentru culoare. Se dă crema la rece. După ce s-a mai răcit prăjitura se taie și se așază deasupra câte un moț de cremă. Se poate consuma atât călduță cu crema rece această prăjitură, dar și la temperatura camerei dacă vă rămâne pe a doua zi. E simplă ca bună ziua!Să vă fie de bine!

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!