Supă cremă de dovlecei Dohotariu-Avram Alina 14 ianuarie 2015 No Comment

În ultima săptămână m-am luptat cu o răceala foarte puternică și pentru că mă durea gâtul și voiam să-l încălzesc și cu altceva în afara de ceaiuri am pregătit o supă cremă.  Chiar mi-a încălzit gâtul și m-am simțit mai bine ulterior, plus că atunci când ești răcit ai nevoie de mai multe  vitamine, lichide, mâncăruri ușoare. 

Ingrediente:

3 dovlecei
1/2 ardei roșu
2 cartofi potriviți
o ceapă
3 căței de usturoi
100 ml de ulei de măsline
sare, piper
2 linguri de iaurt sau smântână

Mod de preparare:

Se pune uleiul la încălzit și se adaugă ceapa tocată și usturoiul. Se lasă să se înmoaie și se adaugă apoi ardeiul  tocat.  Cartofii se taie cubulețe și se adaugă și aceștia în oală.  Se amestecă și se pune apă caldă cât să cuprindă legumele, sare și piper după gust. Dovleceii se adaugă aproape de sfârșitul preparării deoarece fierb mai repede. Se lasă să fiarbă și apoi se pasează. Scurgeți întâi legumele și adăugați apa ulterior până ce supa ajunge la consistența dorită. Adăugați iaurt sau smântână acră și mai puneți supa două minute pe foc, cât să dea un clocot. Eu am folosit iaurt light pentru supa mea de aceea se observă pe alocuri în supă. Puteți folosi smântână sau iaurt gras. Savurați supa cu pâine prăjită sau crutoane cu unt. Adăugați puțin ulei de măsline  deasupra și piper proaspăt!



Să vă fie de bine!
Tags:

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!