Supă cremă de cartofi și praz Alina Avram 21 ianuarie 2015 2 Comments

O să iubiți această supă cremă de la prima degustare, credeți-mă pe cuvânt! E gustoasă, cremoasă, sățioasă, aromată, tot ce-ți poți dori mai mult de la o supă cremă. Unde mai pui că se pregătește în doi timpi și trei mișcări. Pentru acest gen de supă nu cred că mai aveți nevoie de crutoane, ar fi prea mult; cartofi, bacon rumenit și pâine lângă, dar dacă preferați așa nu o să vă critic gusturile. În plus, nu e o supă dietetică având în vedere combinațiile de ingrediente, dar e o idee ușoară pentru un prânz sau o cină fără prea mari pretenții și muncă. 

Ingrediente:

8 cartofi
1 praz
1 l de supă de legume
100 g de bacon sau chiar șuncă de casă
1 crenguță de rozmarin proaspăt sau o linguriță de rozmarin uscat
3 linguri de ulei de măsline
sare și piper

Mod de preparare:

Se călește prazul tăiat rondele în uleiul încins. Se adaugă apoi cartofii tăiați cuburi și supa de legume. Se adaugă și rozmarinul, se acoperă oala și se lasă să fiarbă pentru 30 de minute la foc mic. Eu am cumpărat supa de legume, dar o puteți pregăti și în casă sa o înlocuiți cu apă. Gustul nu va fi însă același. În cazul în care o cumpărați citiți ambalajul. Nu luați cuburi sau supe instant, luați 1 l de supă gata pregătită, fără aditivi, conservanți, etc. 
După ce a fiert pasați supa cu ajutorul unui blender până devine cremoasă. În cazul în care vi se pare prea groasă pentru gusturile voastre, o mai puteți subția cu puțină supă de legume caldă sau în lipsa acesteia chiar cu apă încălzită. Adăugați sare și piper după gust. Serviți-o alături de baconul rumenit puțin în tigaie și un fir de ulei de măsline deasupra. Nu uitați nici de piperul proaspăt măcinat. 


Să vă fie de bine!
Tags:

2 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!