Sărațele fragede cu untură Alina Avram 7 ianuarie 2015 No Comment

Am făcut sărățele după rețeta cornulețelor cu untură, doar că am mai adăugat unt pe lângă untură și am înlocuit smântâna cu iaurtul. Desigur, nu am pus zahăr și am folosit chimen și cașcaval pentru a le da gust. Sunt foarte  ușor de făcut și sunt tare bune de ronțăit. Am copt vreo patru tăvi din toată compoziția de sărățele. 

Ingrediente:

500 g de făină
drojdie cât o nucă
200 g de iaurt
100 g de untură
100 g de unt
sare

50 g de cașcaval ras
chimen
un gălbenuș

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu drojdia sfărâmițată, iaurtul, untura, sarea și untul. Se frământa un aluat omogen care se dă la rece pentru o oră. Dacă simțiți că mai are nevoie de făina aluatul, mai puteți adăuga puțină făina la final.


Se întinde aluatul într-o foaie și cu ajutorul unei rozete sau al unui cuțit pentru pizza se taie fâșii înguste. Se răsucesc și se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se ung cu gălbenuș de ou și se presară semințe de chimen deasupra sau cașcaval ras. Se coc sărățelele la foc potrivit pentru 10-15 minute sau până se rumenesc puțin. Se scot pe o farfurie și se consumă rapid cât sunt calde și fragede. Rezistă și mai multe zile, le acoperiți cu folie alimentară. 


Să vă fie de bine!


No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!