Prăjitură cu cremă de cocos Alina Avram 2 ianuarie 2015 5 Comments

La mulți ani, dragii mei! Pentru sfârșitul de an am pregătit mai multe bunătăți dulci și sărate. Printre acestea s-a numărat și prăjitura de față. Inițial am vrut să fac albă ca zăpada, dar am schimbat crema. Am păstrat însă foile și am făcut o cremă de cocos. Partea cu coptul foilor a fost cea mai migăloasă, dar dacă aveți două tăvi de 20x30 munca e mai ușoară și terminați mai repede. Prăjiturile cu foi sunt atât de bune, mult mai bune după câteva zile și se ți se topesc practic în gură. 

Ingrediente pentru foi:

8 linguri de ulei
8 linguri de lapte
8 linguri de zahăr
2 ouă
o linguriță se amoniac
făină cât cuprinde
1 plic de zahăr vanilat

Pentru cremă:

300 ml de lapte
3 linguri de amidon
100 g de unt
100 g de zahăr
100 g de nucă de cocos
1 plic de zahăr vanilat

Mod de preparare:

Pentru pregătirea foilor vă puteți uita și aici. Se amestecă toate ingredientele într-un vas, mai puțin făina. Se omogenizează bine și se adaugă atâta făină până rezultă un aluat omogen, care se desprinde de pe mâini. Eu cred că am adăugat cam 500 g de făină, dar nu e obligatoriu să vă intre atât. Cu cât îl frământați mai mult cu atât devine mai elastic și mai omogen. Se împarte aluatul în 4 părți egale se întind într-o foaie nu foarte grosuță. Puteți presăra puțină făină pe masa de lucru în cazul în care nu reușiți foarte bine să întindeți foile. Se așază pe hârtie de copt și apoi pe fundul unei tăvi dreptunghiulare de 20x30. Se taie marginile aluatului și se introduce tava în cuptor la foc potrivit. Se coc foarte rapid, doar cât să se rumenească puțin. Se lasă să se răcească și se pregătește crema. 
Se pun pe foc laptele, untul și zahărul și se lasă pe foc până se topesc untul și zahărul. Se adaugă amidonul și se amestecă până se îngroașă compoziția. Se adaugă nuca de cocos, zahărul vanilat și se mai lasă aproximativ 3 minute pe foc. Se distribuie această cremă fierbinte pe foile răcorite. Se decorează la final cu nucă de cocos și se lasă să se înmoaie foile cel puțin o noapte până la momentul înfruptării.Să vă fie de bine!

5 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!