Parmigiana di melanzane rustică Alina Avram 26 ianuarie 2015 No Comment

O variantă de parmigiana di melanzane am postat și aici cu ceva timp în urmă. Aceasta e o variantă rustică servită în pâine. De preferat ar fi o pâine rotundă, micuță, cu coaja groasă. Fiindcă în ziua cu pricina nu am găsit la brutăria din colț decât chifle am cumpărat din acestea, dar nu sunt super mulțumită de aspect. Ideea e să pregătiți vinetele după rețeta sugerată de mine și să le serviți apoi în pâine cam cum se servește fasolea pe alocuri la noi în țară. Vă asigur că mâncarea aceasta de vinete o să vă cucerească.  E super gustoasă, are brânză, roșioare, busuioc și parmezan. Mie mi-a plăcut la nebunie. Dacă și vouă vă plac vinetele, vă sugerez să le pregătiți astfel.

Ingrediente:

1,5 kg de vinete
250 g de roșii datterino(sau cherry)
2 cepe
2 căței de usturoi
150 g de provolone (sau mozzarella)
2 linguri de parmezan 
100 ml de ulei de măsline
2 linguri de sos de roșii(opțional)
busuioc proaspăt
sare și piper
o pâine rotundă

Mod de preparare:

Am scris în paranteze variantele cu care să înlocuiți ingredientele folosite de mine. Nu e cea mai fericită opțiune, dar e o alternativă de luat în seamă. Roșiile datterino sunt mult mai dulci și mai bune decât cele cherry. Brânza provolone o puteți înlocui cu o mozzarella de calitate pentru că mai mult ca sigur nu o să găsiți provolone la noi în țară. În mod normal acest gen de mâncare se face cu mozzarella așa că o puteți folosi, doar că aceasta era o versiune mai aparte. Parmezan răzuit cred că găsiți cu siguranță și nu vă trebuie foarte mult.
Vinetele se spală și se taie felii. Se presară sare deasupra lor și se pun într-o strecurătoare. Se lasă așa o oră. După aceea se clătesc de sare și se usucă. 
Se călește ceapa și usturoiul în uleiul de măsline și se adaugă apoi și vinetele. Se lasă pe foc 15 minute, apoi se adaugă roșiile, se sărează, se piperează și se mai lasă pe foc încă 10 minute cu capacul pus. Eu am adăugat în plus și 2 linguri de sos de roșii să fie mai colorată mâncarea. 
Se ia pâinea, se taie partea superioară și i se scobește miezul, dându-l deoparte. 
Se adaugă mâncării parmezanul, câteva frunze de busuioc proaspăt, brânza tăiată cuburi și miezul de pâine sfărâmițat. Se mai lasă pe foc pentru încă 10 minute, se potrivește de sare și piper, iar apoi se servește în carapacea de pâine. Se decorează cu busuioc și cu puțin parmezan. Ca decor am folosit roșii cherry, dar în mâncare am pus datterino. 
Să vă fie de bine!

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!