Cheesecake cu Toblerone și caramel Dohotariu-Avram Alina 19 ianuarie 2015 14 Comments

De dinainte de a mă apuca de biscuiții cu Toblerone am știut că o să pregătesc și un cheesecake cu această ciocolată. Și parcă nu ar fi fost de ajuns am făcut și un caramel și am răzuit și niște ciocolata deasupra care în contact cu caramelul s-a cam topit. Soțul meu mi-a zis că acesta e cel mai bun cheesecake pe care l-a mâncat vreodată. Bine, la el toate sunt cele mai bune:)), asta e altă poveste. Cu siguranță însă un cheesecake copt e mai bun decât unul pregătit la rece, fără coacere. Partea proastă e că trebuie să-l coci vreo oră și să-l lași să se răcească bine în cuptor și apoi încă o noapte la frigider. Eu am încercat să-l scot din formă când era încă destul de călduț și am scos doar inelul pentru că riscam să stric toată baza de biscuiți. Eu vă zic însă să aveți răbdare, să-i dați timp să se odihnească în cuptor câteva ore bune și mai apoi să stea la rece peste noapte. Cu cât stă mai mult la rece cu atât e mai bun.


Ingrediente:

200 g de biscuiți simpli (oro saiwa am folosit eu)
100 g de unt topit

500 g de brânză philadelphia
250 g de mascarpone
200 g de zahăr
200 g de toblerone 
un zahăr vanilat
2 ouă

Pentru caramel:
2 linguri de unt
125 g de zahăr
100 ml de smântână lichidă

În plus: 70 g de ciocolată neagră

Mod de preparare:

Pregătiți o formă cu inel detașabil pe care o ungeți cu unt și tapetați cu hârtie de copt. Eu am folosit o formă micuță, dar puteți folosi una de 20-22 de cm. 
În privința biscuiților am folosit din aceia simpli, un pic mai tărișori, în genul biscuiților populari la noi. Așadar, biscuiții se macină fin și se amestecă cu untul topit. Cu ajutorul unei linguri se presează bine toată compoziție pe marginile și pe fundul tăvii. Se dă tava la rece pentru o oră.
Pentru pregătirea cremei de brânză se mixează cele două tipuri de brânză cu zahărul, se adaugă gălbenușurile, zahărul vanilat și la final se încorporează la mână ciocolata tocată și albușurile bătute spumă. Se toarnă compoziția în tavă și se coace cheesecake-ul pentru o oră la temperatură moderată. Eu setez în principiu cuptorul la treapta 7 din 11 trepte de temperatură. Se lasă apoi să se răcească în cuptor pentru 2 ore cel puțin. 

În timpul coacerii cheesecake-ul crește și se umflă și apoi dă înapoi. Eu având o formă destul de mică a crescut peste marginile ei, de aceea vă recomand să folosiți o tavă mai mare. Aceasta nu va influența asupra gustului ci asupra înălțimii desertului.
Pentru pregătirea caramelului se pun cele două linguri de unt într-o tigaie(de ceramică am folosit eu) și se lasă să se topească. Se adaugă apoi zahărul și se lasă să se topească și acesta, amestecând din când în când. Se adaugă smântâna lichidă și se amestecă până se dizolvă tot zahărul. În momentul adăugării acesteia zahărul se strânge și trebuie amestecat mereu până se dizolvă și se formează sosul de caramel. 
Se toarnă peste cheesecake și se dă la rece. Îl puteți lăsa așa sau puteți adăuga ciocolată neagră dată pe răzătoare deasupra. Dacă aveți mai mult toblerone ar fi mai indicat să-l adăugați pe acesta, dar doar după ce s-a răcit caramelul. Eu am explicat faptul că am adăugat ciocolata răzuită deasupra când caramelul era cald încă și asta a dus la topirea ciocolatei. Nu că mi-ar fi displăcut acest aspect, dar cred că ar fi arătat mai artistic dacă nu s-ar fi topit.
Musai e să dați cheesecake-ul peste noapte la rece și să rezistați tentației de a-l încerca pentru că ar fi păcat. Ciocolata din interior nu se topește integral și rămân bucățele delicioase din aceasta în crema de brânză. Super delicios!



Să vă fie de bine!

14 comentarii :

  1. Doamne, cum arata! Numai cand citesc ingredientele mor de pofta. :">

    RăspundețiȘtergere
  2. N-o sa pot dormi noaptea asta!
    Un an cu bucurii draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu sunt innebunita dupa cheesecake-uri. Innebunita! Si asta imi place cum a iesit, inclusiv ciocolata topita de deasupra! Big like!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si mie imi place ciocolata Toblerone, iar cineva drag spunea ca e cea mai buna din lume ;-) Delicios cheesecakeul tau, ALina!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Wow cum arata!!!! Cine m-a pus sa intru la ora asta?

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!