Bomboane cu biscuiți, ciocolată și migdale Alina Avram 3 ianuarie 2015 1 Comment

Bomboanele acestea le-am decorat în două maniere: cu nucă de cocos și cu bucățele de ciocolată. A doua variantă cu ciocolată nu am mai apucat să o pozez prea bine deoarece le-am folosit la decorarea unui tort pentru sfârșitul de an. Sunt super simplu de făcut și super bune. Le puteți decora și cu migdale tocate, cu ciocolată topită, cu fistic, cu orice vă mai trece prin cap.

Ingrediente:

150 g de migdale
100 g de biscuiți petit beurre
100 ml frișcă lichidă
100 g ciocolată cu lapte
50 g de unt
nucă de cocos pentru decor
paiete de ciocolată neagră

Mod de preparare:

Biscuiții se pun în robot și se macină fin. Se adaugă și migdalele prăjite puțin și se macină, dar nu fin, să rămână bucățele. Dacă nu aveți robot, puteți sfărâma biscuiții cu sucitorul și migdalele prăjite le puteți toca mărunt. Ciocolata împreună cu frișca lichidă și untul se pun pe foc să se topească. Se adaugă apoi peste alunele și biscuiții măcinați și se amestecă. Se formează din această compoziție bomboanele. Se trec prin nucă de cocos sau se decorează cu paiete de ciocolată. Sunt destul de uleioase și e destul de migăloasă decorarea lor cu ornamente de ciocolată. Am atașat mai jos și poza cu bomboanele folosite ca decor pentru tort.






Să vă fie de bine!

Un comentariu :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!