Biscuiți cu Toblerone Alina Avram 14 ianuarie 2015 3 Comments

Cine nu iubește ciocolata Toblerone? Și eu o ador, dar nu puteam să mănânc cele patru batoane pe care mi le-am achiziționat dintr-o benzinărie așa de una singură. M-am gândit să o folosesc în deserturi, să dau acestora un gust mai bun, o textură mai fină.  Am dat un search pe google și am găsit câteva surse de inspirație. Mi-au plăcut teribil acești biscuiți mai ales că ciocolata nu se topește și se simt bucățele din ea când muști din biscuiți. 

Ingrediente:

55 g de unt
120 g de zahăr
140 g de făină
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
1 vârf de linguriță de sare
1 esență mică de vanilie
1 ou
100 g de toblerone 

Mod de preparare:

Mixați untul moale cu zahărul până devine cremos, adăugați oul și vanilia și mixați în continuare. Încorporați făina amestecată cu sarea și bicarbonatul de sodiu. Ciocolata o tocați, nu foarte mărunt și o adăugați în compoziție. Formați biluțe egale din compoziție și le așezați într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lăsați suficientă distanță între ele. Mie mi-au ieșit 12 biscuiți din întreaga compoziție, destul de mărișori. Coaceți biscuiți 15-17 minute la temperatură moderată. Lăsați-i să se răcorească și apoi scoateți-i pe un grătar.






Sa va fie de bine!

3 comentarii :

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!