Whoopies cu cafea Alina Avram 13 decembrie 2014 5 Comments

În Statele Unite sunt cunoscuți din anii 20, dar la noi au apărut destul de recent. Acești biscuiți umpluți seamănă cu niște sandvișuri,  sunt umpluți cu tot felul de creme pe bază de zahăr, unt, frișcă, brânză, budinci, fructe, marshmallows. Compoziția e un mix între cea utilizată pentru cupcakes și compoziția clasică pentru biscuiți.  În privința cremelor și a decorării nu sunt limite. Se pot decora cu zahăr colorat cum am făcut eu sau ciocolată, fistic, bombonele colorate sau se pot glazura cu zahăr,  ciocolată, etc.


Pentru 30-36 de bucăți:

175 g de unt moale
150 g de zahăr
1 linguriță de extract de vanilie(esență de vanilie)
1/2 linguriță de sare
2 ouă
225 g de făină
75 g de cacao
1 linguriță de praf de copt
1 linguriță de bicarbonat de sodiu
50 ml de lapte
120 ml de cafea tare

Pentru cremă:

80 g de unt moale
80 g de brânză cremă
250 g de zahăr pudră
1 linguriță de cappuccino

Mod de preparare:

Untul se mixează cu zahărul, vanilia și sarea. Se adaugă pe rând ouăle. Făina se amestecă cu cacaua, praful de copt și bicarbonatul. Laptele se amestecă cu cafeaua. Se încorporează amestecul de făină compoziției de unt, alterând cu compoziția de lapte și cafea. 
Se pune câte o lingură de compoziție într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ideal ar fi să aveți forme speciale de silicon pentru așa ceva, pentru că astfel vor ieși egali biscuiții. Dacă nu, distribuiți compoziția cu ajutorul unui poș și dați-le o formă rotundă. Lăsați distanță între ei pentru că vor crește și-și vor mări volumul.
Se coc la 190 de grade pentru 10 minute. Se scot din cuptor cât sunt copți, dar moi încă și se lasă să se răcească pe un grătar. 


Pentru cremă ar trebui să faceți o cantitate mai mare dacă vreți ca ei să fie foarte plini de cremă, aceasta ajunge cam la fix. Untul moale se mixează cu crema de brânză(eu am folosit ricotta). Se adaugă puțin câte puțin zahărul pudră și la final cappuccino. Se ung jumătate din biscuiții cu crema aceasta și se închid cu cealaltă jumătate. Se strâng puțin pentru a ieși crema în exterior. Se pot lăsa așa sau se pot decora cu zahăr colorat.


Să vă fie de bine!

5 comentarii :

  1. Ce iti mai rasfeti familia!
    Felicitari pentru faptul ca iti gasesti timp sa impartasesti si cu noi retetele delicioase!

    RăspundețiȘtergere
  2. O răsfăț pentru că merită! Alina, sunt atâtea variante de whoopies! Trebuie să mai fac!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata tare bine !!! Si eu trebuie sa ii testez,n-am facut niciodata .

    RăspundețiȘtergere

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!