Somon gratinat Dohotariu-Avram Alina 10 decembrie 2014 No Comment

Vă dau o idee de un prânz delicios sau de o cină la fel de delicioasă, de te lingi pe degete. Somonul e unul din peștii mei favoriți, alături de ton, dorada, bacala, macrou, etc. Ar fi trebuit să folosesc mărar în rețetă, dar nu am unde-l găsi și în plus nu se găsește așa de ușor aici. Am folosit în schimb mai mult pătrunjel. Dacă aveți mărar folosiți-l și îmi spuneți și mie cum vi s-a părut combinația. Rețeta e super simplă, pentru 1-2 persoane. Eu nu am putut să mănânc toată bucata de pește, dar dacă adăugați o garnitură lângă, e suficient pentru două persoane.

Ingrediente:

250 g de somon propaspăt
4 linguri de pesmet
3 linguri de iaurt 
1 cățel de usturoi
1 șalotă
o lingură de ardei roșu sau ardei picant
1 lingură de semințe de susan
o legătură de pătrunjel proaspăt
ulei de măsline extravirgin
sare, piper

Mod de preparare:

Tocați mărunt sau la robot usturoiul, șalota, pătrunjelul și ardeiul. Amestecați cu pesmetul, semințele de susan și iaurtul. Condimentați amestecul cu sare, piper și ulei de măsline. Așezați somonul în tavă și acoperiți-l cu compoziția obținută. Presărați câteva semințe de susan deasupra și dați tava la cuptor pentru 15 minute cu funcția grill.  După cele 15 minute îl mai puteți lăsa 5 minute la temperatură medie, cu căldură doar în partea de jos. Cu cât e mai subțire somonul cu atât se face mai repede, dacă e mai grosuț s-ar putea să ma aveți nevoie de câteva minuțele în plus.
Savurați-l cald cu puțin iaurt natural. 



Să vă fie de bine!

Tags:

No Comment

Spune-mi ce crezi despre această rețetă! Părerea ta contează pentru mine!